Dobrich Online Виж пълната версия

ОбС не сне отговорността от шефа на Тролейбусен транспорт

2015-04-28 12:23:36

Води се досъдебно производство за състоянието на предприятието срещу неизвестен извършител

ОбС не освободи от отговорност управителя на Тролейбусен транспорт Митко Митев за дейността му през м.г. Въпреки, че в докладната за финансовото състояние на дружеството тази точка фигурираше, бе оттеглена от зам.-кметът Надежда Петкова в пленарна зала.


Това действие беше остро атакувано от левицата като необосновано. Спорът се завъртя около законовата рамка, но юристът Красимир Иванов – съветник от ГЕРБ поясни, че няма правна норма с която „не се освобождава от отговорност“. Следователно, с оттеглянето на точка 2, която предвиждаше освобождаване, реално ОбС не сне отговорността от Митко Митев.


Митев потвърди пред журналисти, че се води досъдебно производство, но то е срещу неизвестен извършител. Що се отнася до отказа на одитора да изрази мнение по финансовия отчет, то е защото предприятието е с прекратена дейност, а голяма част от активите му са запорирани от НАП. Ръководството не е в състояние да предвиди бъдещо развитие. Задълженията на Тролейбусен транспорт са близо 590 хил. лв.


След петминутна почивка докладната беше гласувана, а Атанас Атанасов от Атака направи предложение в бъдеще управителите на общинските дружества да имат думата, когато се коментират техните финансово-икономически резултати.