Dobrich Online Виж пълната версия

Областният управител издаде заповед за осигуряване на пожарна безопасност

2015-04-16 12:45:25

С цел осигуряване пожарната безопасност, предотвратяването и гасенето на пожари в горските територии, Областният управител на Добрич д-р Маргарита Новоселска издаде заповед, с която определя за пожароопасен сезон в горските територии на областта времето от 15.04.2015 г. до 31.10.2015 г.

Забранява се по времето на пожароопасния сезон паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние по-малко от 100 м. от границите на горските територии.


Съгласно заповедта изхвърлянето на горимите отпадъци трябва да става само на определените за целта места - контейнери за смет и сметища.


Териториалните поделения Държавни горски стопанства и Държавни ловни стопанства при Североизточно държавно предприятие Шумен, кметовете на общини и кметства, собствениците и ползвателите на горски територии, както и лицата, извършващи дейности в тях, трябва да създадат необходимата организация за осигуряване на пожарната безопасност в горските територии.


Ръководителите на земеделски кооперации, арендатори и ползватели на селскостопански земи в близост до горски територии трябва да поддържат в техническа изправност и готовност пожарогасителните устройства и в случай на пожар да се включат в гасенето му.