Dobrich Online Виж пълната версия

Доган даде втори шанс на депутат от Добрич

2011-04-12 14:42:29

Лидерът на ДПС Ахмед Доган даде втори шанс на депутата от избирателен район Добрич Корман Исмаилов да преосмисли позициите си.

Той има срок от една седмица да заяви становището си - дали ще се включи в политическия проект на Касим Дал или ще остане в структурата на ДПС. Това съобщи зам.-председателят на партията Лютви Местан.

„Лидерът на ДПС Ахмед Доган прояви характерното си великодушие и аристократизъм и му даде срок от една седмица са преосмисли позицията си.", коментира Местан.

Причината в поведението на Корман Исмаилов да бъде обсъждано днес е, че той е присъствал на форум на Касим Дал в Търговище.

Днес Исмаилов не е успял да даде разумно обяснение за това и не е успял да отговори на поставените му въпроси.

Лютви Местан запита защо ако той отдавна е имал резерви не ги е споделил до момента, а изведнъж се сеща, че има друго виждане за бъдещето на ДПС и за модернизирането на партията.

Местан подчерта, че една партия може да бъде толерантна към своите кадри ако изразяват различни идеи и позиции вътре в партията, но не може да толерира противоуставно и противопартийно поведение.

Местан помоли журналистите да не разчитат този акт на аристократизъм от страна на Ахмед Доган като проява на слабост. „Имунната система на ДПС е силна и е задействана.", коментира още заместник председателят.

Той заяви, че в Търговище маските са паднали и е станало ясно, че Касим Дал прави планове за друг политически проект.

„Ние няма да пресираме Корман Исмаилов, не го пресирайте и вие", обърна се с молба към медиите Христо Бисеров.

От ДПС изтъкнаха, че в рамките на една седмица Исмаилов ще има шанса и времето да преосмисли поведението си, „да намери подходящо огледало, в което да се види" и да изчисти вътрешните си противоречия.

Местан разказа, че днес Корман Исламилов е заявил, че не иска да участва в проекта на Касим Дал.
От ДПС очакват окончателната му позиция.