Dobrich Online Виж пълната версия

11 издателства дариха учебници на гимназисти, пострадали от наводнението

2014-09-16 10:48:58

Кметът на Добрич Детелина Николова подари учебници, предоставени от 11 български издателства, на деца от пострадалите от наводнението семейства.


По инициатива на кмета деца от 8 до 12 клас получиха дарените учебници, за да продължат средното си образование. Срещата се състоя днес в малката заседателна зала. На нея присъстваха Рина Иванова и Ваня Райкова - представители на няколко от издателствата - дарители.



Детелина Николова и децата, които живеят в района на Хуманитарна гимназия и повечето са нейни възпитаници, благодариха да великодушния жест на издателствата.




Радостин Русев, възпитаник на СОУ "Св. Климент Охридски" е щастлив, че е успял да спаси от наводнението музикалните си инструменти - кларнет, пиано и гайда, които изучава. Споделя, че пороят е залял къщата им, но благодарение на това, че е на по-високо място по ул. "Стоил войвода", няма фатални последици за неговите ученически пособия и книги.



Не така добре стоят нещата с деветоклесникът от Хуманитарна гимназия Радослав Василев. момчето живее в момента в общинско жилище, защото къщата им е от най-пострадалите. С нея са си отишли книгите, ученическите му пособия, компютъра...нищо не успяхме да спасим, споделя той.



Вече имам всичко за училище, благодарение на хората, които ни помогнаха в труден момент, казва Кристияна Иванова от ХI клас. Ддванадесетокласничката Ина Стоянова споделя, че трудно се прежиивява бедствието, но се възстановяват малко по малко, благодарение на помощта, която получават от страната и чужбина. Дарението идва тъкмо навреме, в момента, в който ни трябват толкова много пари и това е идеално, допълва момичето.