Dobrich Online Виж пълната версия

Шестима крадци спипаха вчера

2014-03-26 13:29:05

Служители на Второ РУП Добрич задържаха шестима автори на множество кражби по селата

Трима от тях са издирвани от началото на годината за шест кражби от частни домове в село Опанец. Това са К.Д. (19 г.), Г.Д. (24 г.) и криминално проявеният и осъждан И.Д. (32 г.), и тримата от село Драганово, община Добричка. В хода на работа е установено, че тримата са съпричастни към извършени кражби на черна и бяла техника, електрически инструменти, черни и цветни метали и покъщнина. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на извършителите продължава.


На 16 март 2014 г. е получено съобщение за кражба в село Черна. Установено е, че неизвестен извършител е проникнал в гаражно помещение, разбивайки врата. По данни на тъжителката е извършена кражба на акумулаторна батерия за автомобил, лети джанти, аудио техника и две гуми от лек автомобил „БМВ”. След издирване, вчера е установено, че извършителят на деянието е 17-годишният К.И. от същото село. Работата по случая продължава в условията на досъдебно производство.


Полицаите от Второ районно вчера са издирили и авторите на кражба, извършена в края на миналата година от ОУ „Отец Паисий” в село Овчарово. В хода на работа е установено, че за времето от 23 ноември до 14 декември 2013 година, чрез взлом на входна врата, извършителите са проникнали във физкултурния салон на училището, откъдето са задигнали 10 чугунени радиатора, всеки с по 15 ребра. С полицейска мярка за срок от 24 часа във Второ РУП Добрич са задържани Е.К. (18 г.) и Р.И. (18 г.), и двамата от село Сливенци, община Добричка. Работата по случая продължава.