Dobrich Online Виж пълната версия

Русе не си дава мечките на Добрич

2014-02-25 09:48:26

Няма да допусна преместването на мечките от Лесопарка "Липник", заяви на нарочна пресконференция зам.-кметът на Община Русе Свилен Иванов.

Правени са проверки от представители на Фондация "Четири лапи", които са констатирали, че се полагат необходимите грижи за мечките и са били направени бележка само по отношение на размера на клетките, които обитават, съобщи той.


"Преместването им от една клетка в друга, до което би довело прехвърлянето им в Центъра за защита на природата и животните – Добрич, няма да помогне за подобряване условията на живот на мечките и никой не може да каже как ще им се отрази едно такова преместване", заяви още заместник кметът на Община Русе. Той обясни, че сдружението за защита правата на животните е осъществило нерегламентиран контакт със зоопарка в Добрич, който не е бил съгласуван с Община Русе.


Не приемам някой да се разпорежда с общинска собственост, беше категоричен Иванов по повод на писмо, получено от МОСВ. С него, от Министерството информират, че са организирали преместването на мечките в Добрич. В момента се подготвя аргументиран отговор, в който Община Русе ще изложи категоричната си позиция против изземването на животните.