Dobrich Online Виж пълната версия

Добричлии - активни в плащането на местните данъци

2011-03-14 09:19:49

Между 70 000 и 80 000 лева ежедневно постъпват от началото на кампанията по заплащането на местните данъци в Добрич. От 1 март тече срокът, в който се плаща първа вноска за данък върху превозните средства, данък върху недвижимите имоти и такса за битови отпадъци за 2011 г. Голяма активност на добричлии отчете заместник кметът на Община Добрич Иван Колев.

Финансистът подчерта, че гражданите имат достатъчно време да се възползват от възможността за отстъпка. Добричлии, които до 30 април се разплатят за цялата година, ще ползват 5% отстъпка за местните налози.

 

5 каси обслужват гражданите, които заплащат в отдел " Местни данъци и такси " към Община град Добрич на адрес: ул. " Независимост " № 7, етаж 3, стая 313.

 

Няма промяна в размера на местните данъци в Добрич в сравнение с предходната година, припомни на днешната кметска оперативка Иван Колев. Няма и зониране на града, подобно на това, породило проблеми в София.

 

Община Добрич е изпратила 80 000 партиди известия за данъците за жилищни и нежилищни сгради. За първи път такива известия са изпратени и на юридическите лица.