Dobrich Online Виж пълната версия

120 общински служители ще преминат обучение за повишаване на квалификацията си

2013-06-11 10:03:13

Сключен е договор за изпълнение на проект „Повишаване на квалификацията на служителите от Община град Добрич“ по Оперативна програма „Административен капацитет”.

Той беше представен днес в нарочна пресконференция от зам.-кмета Надежда Петкова и ръководителя на проекта Боряна Андреева - шеф на Дирекция “Административно, информационно и техническо обслужване” в общината. С проекта се предоставя безвъзмездна финансова помощ в размер на 89 395,68 лв. и тя покрива всички разходи по обучението. Периодът на изпълнение е 12 месеца - до 08.05.2014 г.



Обща цел на проекта е подобряване на професионалната компетентност и капацитета на служителите от общинска администрация Добрич за по-ефективно и ефикасно изпълнение на задълженията им.



През обучение в Института по публична администрация в 29 различни направления ще преминат общо 88 служители. В чуждоезиково обучение са включени са 41 общински служители в 7 различни нива по английски, румънски и немски език. Шестима ще се обучават в жестомимичния език. В специализираното обучение за общински служители темите са четири: Правила и практическо приложение на договори по FIDIC; Инвеститорски контрол на строежи и ремонти; Актуални моменти в практическото прилагане на ЗУТ; Установяване, изчисляване и удостоверяване на осигурителен стаж. Работа с учрежденски архиви – общо за 28 служители.


 
Постигането на заложените цели ще допринесе за по-ефективна, обърната „с лице към хората”, ориентирана към потребителите на административни услуги администрация.


Предстои и обучение на служители по програма на Националното сдружение на общините, в което вероятно ще бъдат обхванати останалите 25% от местната администрация, които не са включени в настоящия проект.



Надежда Петкова и Боряна Андреева