Dobrich Online Виж пълната версия

Отнемат имущество за близо милион от добричлия, осъден за трафик

2013-05-09 09:10:13

Окръжен съд – Добрич уважи иска на Комисията за отнемане на незаконно имущество и отне в полза на държавата от 34-годишния Милен Р. Ал. от гр. Добрич имущество на стойност 928 356,88 лв. Съдът отхвърли иска срещу други пет ответници.

Съдът реши да бъдат отнети в полза на държавата част от дворно място в гр. Добрич, мотопед „Зонг Шен”, леки автомобили „Мерцедес” и „Ауди”, номиналната стойност на 50 дружествени дяла – 5 хил. лв., банкноти на обща стойност 4 050 лв. ½ идеални части от 18 мобилни телефони, ½ идеални части от пистолет „Волтрон Майор”, два броя пълнители за него, ½ компютър, компютър и мобилен телефон. Съдът постанови да бъдат отнети в полза на държавата общо 423 000 лв., представляващи пазарната стойност към датата на продажбата на 3 недвижими имота и 13 леки автомобили.

Окръжен съд – Добрич отхвърли искането на Комисията за провъзгласяване на недействителност по отношение на държавата на сключените между Милен и пет лица, добросъвестни купувачи на негови имоти. Съдът обаче отне от него в полза на държавата 69114 лв., равняващи се на пазарната стойност на недвижимите имоти.

По делото е установено, че Милен е с влязъл в сила на 11.08.2011 г. съдебен акт на Окръжен съд – Варна. Той е признат за виновен за виновен в това, че през периода 01.07. - 09.11.2010 г. в Добрич, в Варна и Германия е участвал в организирана престъпна група, създадена с користна цел, за да извършва трафик на хора през граница с цел да бъдат използвани за развратни действия.

Съдебно-икономическата експертиза установява, че неговите разходи за проверявания период надвишават приходите и се получава отрицателна разлика в размер на 6 358,06 броя минимални работни заплати или 928 356,88 лв.

Съдът намери, че след като няма законен източник на тези средства, то съществува основателно предположение за връзка между извършеното от Милен престъпление и придобитото от него имущество.

Решението на Окръжен съд – Добрич подлежи на обжалване.