Dobrich Online Виж пълната версия

Слабаков: Здравният закон е абсолютно фашистки

2013-02-01 15:04:11

На цигара, кафе и танци около хиляда пушачи се събраха на протест пред парламента за отмяна на тоталната забрана за пушене на открити обществени места.

Всеки закон, който не работи за българските граждани трябва да се разкара, заяви един от хедлайнерите на протеста режисьорът Андрей Слабаков. Това е един такъв закон, посочи той, визирайки закона за здравето, където се забранява пушенето на закрити обществени места. Според него другите неработещи закони са законите за парното и за ЕРП-тата.

Според Слабаков здравният закон е абсолютно фашистки закон. Това е любимият закон на Хитлер, изтъкна Слабаков и припомни, че именно Хитлер е първият политик, който се опитал да въведе пълната забрана за пушенето, но не е успял.

Слабаков се надява демократична България също да не успее и забраната да отпадне. Цяла Европа го махна този закон. Ние тепърва го въвеждаме, посочи още режисьорът. Според него от този закон явно полза имат наркопласьорите и наркокартелите. Жалко, че нашето правителство не взема пари от тях, подчерта режисьорът. Ние не желаем да се пуши навсякъде, обясни той и допълни, че протестиращите искат да има зони за пушачи и за непушачи в заведенията.

Аз се чувствам като животно да излизам навън да пуша на студа, каза още Слабаков и обясни, че Джоко Росич в момента е болен, защото е принуден да пуши на студа. Това не е никакво здравеопазване, категоричен е Слабаков.