Dobrich Online Виж пълната версия

Светлините на Коледната елха на Добрич ще бъдат запалени на 3 декември

2012-11-30 09:03:59

На 3 декември в 18.00 часа зам. кметът Камелия Койчева ще запали светлините на единадесетметровото коледно дърво на Добрич. По традиция общината украсява елхата на площад „Демокрация”.

В понеделник символът на Kоледа ще грейне с  гирлянди, топки и играчки, с разноцветни лампички, а на върха ще засияе светеща звезда.

 

Преди запалването на елхата Община Добрич е подготвила коледна програма в 17.15 ч. във фоайето на зала ”Добрич”. Програмата включва изложба на елхови дръвчета, изработени от децата от детските градини, и елхови украшения. Изложбата „Чудна елхова гора” ще бъде открита с поздрав от  детска градина ”Радост”. Всяка забавачница ще получи грамота за своето участие. Децата и гостите на изложбата ще посрещнат Дядо Коледа и заедно с него на площад” Демокрация” ще запалят светлините на Коледното дърво пред библиотека „Дора Габе” в 18.00 часа.  За всички тях добрият старец ще развърже чувала с коледни лакомства, осигурени от общината.

 

От 1 декември Община Добрич организира и празнично влакче, което ще превозва всички желаещи в рамките на града до първите дни на Новата 2013 година. Целият месец декември е изпъстрен с много коледни концерти и събития, които ще създадат истинска празнична атмосфера.