Dobrich Online Виж пълната версия

Започва прием на заявления за "Обществена трапезария"

2012-09-18 11:34:32

Във връзка със започването на проекта "Обществена трапезария" на територията на Община Добрич от утре (19 септември) до 26 септември се набират заявления от желаещите да ползват услугата, в сградата на бившия партиен дом, етаж 12, стая 1203.

Проектът е насочен към лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии (пенсии за осигурителен стаж и възраст, пенсии за инвалидност, наследствени пенсии, пенсии, несвързани с трудова дейност); скитащи и бездомни деца и лица.

Необходимо е кандидатите при подаването на заявленията–декларации да представят документ за самоличност (лична карта, паспорт). Ако в семейството има деца, родителите трябва да представят акт за раждане на децата. Кандидати, освидетелствани от ТЕЛК трябва да представят копие от експертно решение на ТЕЛК,а безработните кандидати - регистрационен картон от Дирекция „Бюро по труда”.

 
След приключване на приема, всеки подал молба може да провери дали е одобрен в изнесения в Бившия партиен дом, етаж 12, списък на информационното табло.


Доставянето на храна ще започне от 1 октомври и ще продължи до края на годината, всеки работен ден от понеделник до петък, в определените пунктове - клуб на пенсионера на ул. Отец Паисий 82 и храм "Света Троица".