Dobrich Online Виж пълната версия

Огнеборци спасиха 50 къщи и гора в Каварненско

2012-07-24 13:11:14

Натоварено денонощие за пожарникарите и спасителите от Областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението"

Служителите от ОУ ПБЗН са реагирали на 13 сигнала на територията на областта. Пожари на сухи треви на територията на село Паскалево, село Методиево, село Василево, град Балчик и град Каварна без материални щети са потушени вчера. Оказани са технически помощи за отстраняване на паднали дървета вследствие на бурния вятър в областта.

В 17.17 часа е получен сигнал за пожар на сухи треви в землището на село Иречек, община Каварна. Силният вятър разпространява пожара на площ от 900 дка между селата Иречек и Могилище.


На място са изпратени целият наличен състав на Пожарната служба в Каварна и Пожарната служба в Шабла. Двадесет и един пожарникари от състава на ОУ ПБЗН, два пожарни автомобила от Каварна, един от Шабла, както и две водоноски на община Каварна са се включили в потушаването на огнената стихия.

 

Със съвместни усилия огнеборците от двете пожарни служби успяват около 23.00 часа да погасят пожара.

 

В резултат на огнената стихия са унищожени 900 дка сухи треви, намиращи се между двете села.


Спасена е 200 дка гора и близките 50 къщи в село Иречек, които са били в непосредствена близост до пожара. По първоначална информация пожарът е възникнал от незагасена цигара.

От ОД на МВР - Добрич апелират за повишено внимание на гражданите, така че да не се създават предпоставки за възникване на пожар, както и за неговото разпространение - не палете огън в гори и стърнища, не хвърляйте незагасени клечки от кибрит и фасове, това може да предизвика много сериозен пожар.