Община Генерал Тошево отличи и награди заслужили учители, културни дейци и изявени ученици

На тържествена церемония в деня на светите братя Кирил и Методий, в ритуалната зала в сградата на Общинска администрация, кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров отличи и награди учители, културни дейци и ученици от ...

Официално откриха паметната плоча на Йосиф Стоянчев на фасадата на СУ „Св. св. Кирил и Методий” в Добрич

Елитното средно училище в Добрич е наследник на първото класно училище в града, основано именно от Йосиф Стоянчев в двора на храм „Света Троица” през 1872 година.

Родители доброволци: Няма нищо страшно в тестването, на децата дори им беше интересно

Надежда Велева и Станислава Георгиева са сред доброволците в тестването за Ковид-19 на децата в начален етап. Те са майки на ученици в СУ „Св. св. Кирил и Методий” и ОУ „Христо Ботев” в Добрич.

Ученици от Средното училище „Свети свети Кирил и Методий“ ще се поклонят пред Васил Лавски

Ученици и учители от Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“ ще се преклонят пред живота, делото и примера на Апостола на българската свобода на специално изграден кът във фоайето на учебното заведение.

IN MEMORIAM: Отиде си Георги Демирев - дългогодишен дирекор на Хуманитарната гимназия в Добрич

Отиде си Георги Демирев, който е един от дългогодишните директори на Руското училище, впоследствие Хуманитарната гимназия в Добрич. Тъжната вест съобщи настоящият директор на СУ "Св. св. Кирил и Методий" Тодор Георгиев в ...