Добричлии излязоха на протест срещу задължителния зелен сертификат

Недоволни от влизащите в сила нови мерки и задължителния зелен сертификат за дейности на закрито излязоха на протест днес пред Регионалната здравна инспеция в Добрич. Те издигнаха плакати с надпис "Ваксината е личен избор, не ...

Започва разтоварването на кораба "Вера Су"

Текат последни приготовления за акцията по претоварването на заседналия край бреговете на „Яйлата“ кораб. Платформата, на която са хидравликата и помпата за втечнения азотен тор, вече е стабилизирана.

НСИ отчете сериозен ръст на смъртността в страната

Сериозен ръст на смъртността в България в коронакризата показват оповестени днес данни на Националния статистически институт. 30 071 души са починали само през последните три месеца на тази година.

Как да получим "зелен" сертификат

COVID сертификатът за ваксина всъщност е европейският сертификат за завършен цикъл на ваксинация, с който всички пътуваме през последните месеци. Този сертификат е без краен срок, без значение кога е поставена втората игла.

Плащат преходната национална помощ за говеда и биволи

От днес до края на месеца ще бъдат изплатени средствата от първия транш по Схемата за преходна национална помощ за говеда и биволи, необвързана с производството (ПНДЖ 1).