Приятелство, основано на бизнес е по-добро от бизнес, основан на приятелство

Тази мисъл на Рокфелер е водещ принцип в работата на фирма "Тангра България". Държим на дългосрочното партньорство с нашите клиенти, изграждаме с тях трайни отношения, заявява Александрина Панайотова – управител и съдружник в "Тангра България".

Приятелство, основано на бизнес е по-добро от бизнес, основан на приятелство

Фирмата е основана през 2007 година. Дейността й е внос и търговия с торове.

 

„Тангра България“ е представител на гръцката компания „Ледра агрокемикъл“ за цяла България.

 

Добричката фирма предлага над 300 вида торове за подхранване на всички видове растения.

 

Видяхме, че в този сектор на земеделието има възможности за развитие, преди 5 години се използваха само няколко традиционни продукта, ние решихме да предложим на българските земеделски производители нещо по-различно, по-добро, съчетаващо традициите в торенето с новостите в науката, споделя Александрина Панайотова как се е зародила идеята за започване на този бизнес.

 

След 6-месечни преговори с гръцката компания, „Тангра България“ става неин официален представител за България.

 

p4230020_600 

 

„Ледра“ има представителства в 15 държави, гръцките торове се използват масово в арабските страни, бивши съветски републики, Европа – Италия, Македония и др. Продуктите на „Ледра“ са иновативни, освен основните елементи, в торовете има и допълнителни, което ги прави по-ефективни и по-добри.

 

tangra_dobrichОфисът на „Тангра България“ е на ул. Отец Паисий 14 в град Добрич, а персоналът на фирмата е трима човека.

 

Добрич е земеделската столица на България, затова за нас е предимство, че сме тук, а не в София на пример, смята управителят на „Тангра България“.

 

Така сме близо до полето, виждаме какви са потребностите на земеделските производители, виждаме какви нужди имат те, как вървят посевите и можем да предложим на клиента най-доброто решение, обяснява Александрина Панайотова.

 

50% от клиентите на „Тангра България“ са добруджанци, а останалите от другите региони на страната.

 

Работим както с крупни арендатори, така и с най-дребните земеделски производители, те също имат нужда от торове, споделя Панайотова. Предлагаме адекватни решения и на тези, които гледат по-малко декари, но искат по-голяма ефективност от дейността си, допълва тя.

 

„Тангра България“ започва дейността си в навечерието на кризата, но тя не се е отразила на бизнеса на добричката фирма. Земеделието е този отрасъл на икономиката на България, който се развива и в годините на криза.

 

За доброто управление на фирма, предлагаща торове, са необходими както познания в сферата на икономиката, така и в земеделието. Александрина Панайотова е икономист по образование, завършила е средното си образование в ЕГ „Гео Милев“, а висшето в Икономически Университет – Варна със специалност „Маркетинг и мениджмънт“. За да може да предложи оптималните решения на клиента, тя изучава в детайли и чисто практическия елемент на торовете, следи постоянно всички научни новости в тази област.

 

За да предложим най-доброто решение на всеки клиент, трябва да познаваме почвата, да знаем какво е сял, какво иска да получи, къде се намира земята, обяснява Панайотова. Съветите ни са още по-полезни, когато разполагаме с информация от почвен анализ, но много малко земеделци ежегодно си правят такъв, допълва тя.

 

p4230015_600 

 

Панайтова цитира мисълта на Рокфелер, че приятелство, основано на бизнес е по-добро от бизнес, основан на приятелство. Това е залегнало като основен принцип в работата на „Тангра България“. Залагаме на дългосрочно партньорсто с клиентите, искаме те да разчитат на нас, знаейки че ще получат от „Тангра България“ компетентна помощ и най-доброто решение, завършва Панайотова.

 

  p4230011_600