3 предимства за компании от използването на транспортната борса

Използването на транспортна борса може да бъде от съществено значение за поддържането на бизнес, основан на пътна логистика. Такава онлайн платформа позволява на потребителите си опростен достъп до потенциални партньори, така че определено количество стоки да пристигне бързо до дестинацията.

3 предимства за компании от използването на транспортната борса

Услугите на транспортната борса са предназначени както за компании с товар за превоз, така и за тези с налични автопаркове. Те представляват интерес и спедитори, така че борсата е оптималната рамка за идентифициране на отлични бизнес възможности.



По-долу ще анализираме основните ползи от използването на транспортна борса:

1. По-лесно откриване на бизнес възможности


Голяма част от компаниите, които изпращат товари нямат собствен автопарк, ето защо те се нуждаят от логистични партньори за изпълнение на договорите си. В този контекст създаването на потребителски акаунт в онлайн транспортна борса е за тях оптималното решение.

Периодично в онлайн транспортната борса както компаниите с товари за превоз, така и компаниите за пътна логистика, публикуват Оферти и Поръчки за транспорт. С помощта на този инструмент за информиране относно динамиката на транспортния пазар, сключването на партньорства вече е по-лесно от всякога, от вашия смартфон или таблет.

Рисковете при работа с нов партньор трябва да бъдат сведени до минимум, доколкото е възможно. Ето защо е важно компания с товар за превоз, да създаде акаунт в транспортната борса, който позволява максимално ниво на прозрачност относно дейността на превозвачите. По този начин кражбата на самоличност, изчезването и повредата на товари могат да се управляват много по-ефективно.

2. Подробностите на пратката са по-добре планирани


За компаниите, които организират автомобилен товарен транспорт, използването на такава онлайн платформа осигурява и ползата от намаляване на действителните разходи. Като всяко успешно логистично партньорство първо се основава на планиращ етап, избирането на транспортна борса трябва да е свързано с този съществен аспект.

Значението на детайлното планиране може да се отбелязва особено когато има сложни пратки, като например доставки на опасни товари, с извънгабаритни размери или на много дълги пътни разстояния. Но внимателното планиране може също така да предостави на участващите в проекта необходимите ресурси за справяне с проблеми като:

     блокиране на определени пътни участъци за инфраструктурни работи;

     възникването и усилването на метеорологичните явления с голям риск за транспорта;

     спонтанното развитие на социални или политически събития;

     пренасочване на трафика по време на празнични периоди или на определени официални празници.

За решаване на такива въпроси (често възникващи дори по време на транспорта), използваната онлайн борса трябва да позволява правилно информиране за: цената на горивата в Европа, блокиране в реално време на трафика по планираните и обиколните маршрути, местата за почивка, стойностите на пътните такси, прилагани в транзитни страни и др.

Често пътните превозвачи се сблъскват с проблеми, свързани с неплатежоспособността на компаниите-бенефициенти, следователно достъпът до скоринг (изчислен въз основа на предишни проекти) или финансови отчети има също толкова голямо значение при избора на онлайн транспортна борса.

3. Посредническите услуги може значително да се опростят


Ползите от използването на транспортна борса могат да се забелязват и когато става дума за компании, които посредничат връзката между Търсене и Предлагане на пазара на автомобилния товарен транспорт. Спедиторите, както са по-известни тези компании, могат да бъдат свързващото решение, към което се обръщат както транспортните компании, така и тези, които имат товари за транспорт.

Представителите на спедиторите могат да използват онлайн транспортна борса, за да анализират най-новите публикувани обяви. Тези посреднически компании могат просто и бързо да улеснят условията за ново партньорство, като разполагат със собствени бази данни с контакти на превозвачи, така и с контакти на компании с товари за транспорт.

Вариантът за сътрудничество с посредник е оптимален за компании, които не показват готовност за постоянно присъствие на онлайн транспортна борса, избирайки да възложат такова усилие. В този контекст както спедиторските компании, така и страните, пряко ангажирани в съответния логистичен проект, се възползват от използването на онлайн средата.

Ако управлявате компания, която извършва дейности по производство/дистрибуция на стоки или имате интерес към търговско посредничество в тази област, създавайте сега потребителски акаунт в такава онлайн платформа. Както можете да видите, ползите са разнообразни!