12 тенденции в дамските рокли за 2023 г., които ще определят стила ви

Въпреки че роклята често е най-простото нещо за обличане, много хора се страхуват от нея и вместо това избират комбинацията от дънки и топ. Нека ви покажем колко лесно може да бъде ежедневното носене на рокля, ако обикновено запазвате обличането ѝ за специални поводи поради склонността да се чувствате уплашени от нея.

12 тенденции в дамските рокли за 2023 г., които ще определят стила ви

Да, роклите могат да изглеждат изключително бляскаво и изискано, но правилният тип рокля може да се носи и с маратонки и качулка. Освен това някои рокли са толкова удобни, че ще ви се иска да се откажете от носенето на панталони изобщо. Няма връщане назад, след като осъзнаете, че честото носене на рокля изисква да облечете само една част от облеклото, за да сте готови. Тези тенденции при роклите за 2023 г. ще ви помогнат да започнете, ако не сте сигурни къде да търсите.


Прозрачни рокли


Тазгодишните прозрачни рокли са може би най-изнервящата модна тенденция, но не се страхувайте - да ги разхождате всъщност е доста лесно. За вечерно излизане можете да носите боди или най-красивото си бельо под прозрачна рокля, но ако планирате да се разхождате с прозрачна рокля през деня, най-добрият начин да я стилизирате е под друга рокля. Не забравяйте да експериментирате с дрехите, които вече притежавате; дори носенето на основен тесен потник и гамаши под прозрачна макси рокля да изглежда добре. Отново повтарям, че при тази тенденция наслояването е от съществено значение! Можете да разгледате множество макси рокли и други дамски дрехи в големи размери - https://montecervinobg.com в онлайн магазина за дамски макси дрехи.

Рокли от прежда


Ако искате да се чувствате удобно, но не можете да излезете от къщи по потници, роклите от плетиво са идеалният вариант. Въпреки че се чувствате така, сякаш топло одеяло ви прегръща в огромна плетена рокля, все пак изглежда, че сте прекарали много време и усилия в избора на облеклото си. Освен това е много лесна за оформяне, защото се нуждаете само от няколко аксесоара и чифт обувки - като токчета, ботуши или маратонки, за да сте готови за деня.

Дънкови рокли


За 2023 г. денимът е огромна тенденция на модните подиуми, като дизайнерите обличат моделите си от глава до пети в материала. Дънковата рокля е прост начин да разгърнете тенденцията, без да се чувствате претоварени, ако се плашите от носенето на чифт дънки с дънков топ и дънково яке, което несъмнено е трудна за изпълнение визия. Да не говорим, че роклите от деним са изключително здрави, така че ако си купите такава, ще я имате за много години напред (или дори десетилетия). Страхотни маркови дамски рокли можете да отриете в https://tria.bg/damski-drehi/damski-rokli/ - онлайн магазин за маркови дрехи.

Рокли с ресни и пискюли


Една от най-вълнуващите модни тенденции за 2023 г., която успяхме да видим на модните подиуми, са пискюлите и ресните. Много модни брандове използваха пискюли в различни елементи от облеклото, но роклите се открояват като най-емблематични. Естествено, тази визия не е за всеки; само най-смелите от нас биха се осмелили да носят рокля, изцяло покрита с пискюли. За щастие, съществуват и по-приглушени варианти на този стил, които се отличават с деликатни ресни в подгъва на роклята, което позволява на всеки да експериментира с тази тенденция.

Рокля с пайети


Роклите с пайети бяха много популярни в началото на 2000-те години, но в началото на 2010-те години роклите тип "бодикон", които придобиха огромна популярност благодарение на Кардашиян, ги свалиха от върха. Проверете задната част на гардероба на майка си или на по-голямата си сестра, или дори своя собствен, защото роклите с пайети се завръщат. Въпреки че роклите с пайети обикновено се носят по специални поводи, те могат да бъдат облечени с кецове и огромно дънково яке. Тези екстравагантни рокли могат да бъдат комбинирани перфектно и с ръчно изработени бижутадопълват от онлайн магазина за ръчно изработени подаръци https://rosiart.bg/

Рокля с прорези


Когато се спомене рокля с разрез, повечето от нас веднага се сещат за черната рокля на Versace, която Анджелина Джоли носеше на наградите "Оскар" през 2012 г. Роклите с прорези ще бъдат популярни тази година и макар че ще виждаме официални версии на червените килими, ще виждаме и неофициални версии в ежедневието. Тъй като роклята, която показва краката ви, вече привлича погледите, тя не се нуждае от много аксесоари, което я прави идеалната дреха, която можете да захвърлите, когато нямате много време да се приготвите.

Рокля с падаща талия


Очаква се модната тенденция от 20-те години на миналия век на роклите с падаща талия да се завърне тази година, макар и с по-съвременен привкус. Роклите с паднала талия са идеални за деня на тичане, защото често имат овърсайз кройка, която ги прави изключително удобни. Макар че всеки може да носи рокля с падаща талия, тези с по-къс торс ще имат особена полза от този стил, защото той визуално удължава горната част на тялото.

Метални рокли


Тази година всеки трябва да бъде център на вниманието, а металната рокля е най-зашеметяващият вариант. Тъй като има толкова много варианти на метални рокли, наистина няма оправдание да не притежавате такава. Носете металическа рокля на парти с ботуши и кожено яке. Носете металическа рокля на обяд с плетен пуловер и маратонки. Носете металическа рокля на сватба с токчета с каишки и елегантен блейзър. Ще изглеждате по най-добрия начин, независимо от ситуацията, и хората ще ви запомнят!

Рокли с мехурчета


Отличителната черта на роклите тип "мехурче" е пълната им пола, която има нагънат подгъв, който им придава "мехурчест" вид. Тъй като дългите рокли с балончета бързо биха изглеждали твърде принцесешки, те най-често са къси. Роклята тип "балон" не се нуждае от много аксесоари заради уникалната си форма, която и без това е пленителна. Роклите тип "мехурче" е най-добре да се носят през топлите месеци без никакви пластове, въпреки че могат да се носят през цялата година поради своята пухкавост (тъй като те само биха прикрили стила).

Миди рокли


Поздравления! Отидете и потърсете в гардероба си миди роклите, ако сте закупили такива в средата на 2010 г., когато бяха популярни. Тъй като все повече хора разбират колко непреходна е тази тенденция, тази година миди роклите ще се обличат както нагоре, така и надолу. Ако не сте сигурни каква дължина ви отива най-добре, избягвайте роклята да свършва в най-широката част на прасеца, защото това може да ви накара да изглеждате по-ниски, отколкото сте. Вместо това изберете рокли, които завършват на 2-3 см над глезена или малко под коляното.

Плъзгащи се рокли


От няколко години насам слип роклите са на мода и 2023 г. няма да е изключение. Плъзгащата се рокля е един от онези основни артикули, които могат да се обличат или свалят и да се носят през цялата година - от семпли класически стилове до сложни дантелени такива. При тази рокля, наподобяваща бельо, наслояването е от съществено значение. През студените месеци можете да носите слип рокля с небрежен суитчър или дебело плетиво. Носете я с тениски или роклички, наслоени отдолу, за да направите прехода към пролетта. През по-топлите месеци можете да носите слип роклята самостоятелно, тъй като тя е от онези лесни за носене елементи, които можете да облечете и веднага да изглеждате облечени.

Поли тип „Туби“


Нищо не крещи Y2K повече от тубичка, когато става въпрос за рокли от началото на ерата, които все още са много популярни през 2023 г. Ако не сте сигурни как да я стилизирате, туби роклите и слип роклите са много сходни. Онлайн магазините за дамска мода са най-добрият ви приятел за намиране на този основен елемент от 90-те и 00-те години, а наслояването е чудесен начин да добавите текстура и сложност към облеклото си. Изберете рокля със силиконова гумена лента по дължината на вътрешната страна на горната част, ако се притеснявате, че ще се изплъзне; това ще ѝ помогне да прилепне по-добре към кожата ви.