4 задължителни функции, които трябва да търсите, когато купувате куфар

4 задължителни функции, които трябва да търсите, когато купувате куфар

Пътуванията трябва да са удобни. Съществена част от това, е намирането на правилния куфар. Трябва ви такъв, с който ще се придвижвате бързо, ще събира сигурно багажа ви и на който можете да разчитате и за близки, и за далечни дестинации. Ето нашите съвети как да изберете своя помощник в приключенията.


Размерът има значение!


На първо място, помислете куфар с какъв размер ви трябва. Ако пътувате основно до близки дестинации по въздух, то задължително е да прегледате условията на съответната авиокомпания. Обичайно, с подобни линии повечето хора пътуват с ръчен багаж и куфарът ви трябва да отговаря на изискванията за размери на превозвача. Не забравяйте и да проверите теглото му, когато приготвите багажа и сте готови за път, за да не се наложи да заплащате допълнителни такси. Ако пътувате на далечни дестинации или имате нужда да вземете повече багаж със себе си, изберете голям куфар. Той трябва да може да събере всичко, което имате необходимост да вземете, но и отново да отговаря на изискванията на компанията, с която ще летите, ако се придвижвате по този начин. Ограниченията на размерите и теглото важат както за салонния багаж, така и за чекирания в товарното отделение на самолета. Отново, прекрачването на регулациите, води до неприятни глоби и такси, които няма нужда да си причинявате.



Идеалният куфар - маневрен, здрав, лек и с дълъг живот


Какъв трябва да е куфарът, за да улесни максимално пътуването ви, а не да го утежни? Ето няколко основни правила.


  1. Мек или твърд куфар? - Дали куфарът да е изработен от плат или пък твърд материал като пластмаса? Имайте предвид, че меките куфари обикновено предлагат и опция за повече пространство с допълнителни ципове, които увеличават височината на куфара и осигуряват място за повече вещи, както и могат да имат външни джобове за съхранение. Те обаче се цапат по-лесно, не са така устойчиви на времето и могат по-лесно да се повредят. Твърдите куфари са по-статични като форма и не можете да ги притискате до безкрай, за да съберете още някоя вещ в тях. За сметка на това, са по-здрави, водоустойчиви са и са по-издръжливи на удар. 

  2. Здрави и надеждни маневрени колела - изберете куфар, с който няма да усещате всяка неравност на пътя, а ще ви даде леко и плавно придвижване. За целта, уверете се, че избраният модел има достатъчно на брой масивни колела, готови да преодолеят заедно с вас стълби, ескалатори, паважни настилки и каквото още е необходимо.

  3. Телескопична дръжка - наличието ѝ позволява много лесно да маневрирате с куфара, като го управлявате леко и с минимални усилия. Добрите куфари разполагат с телескопична дръжка, която може да се регулира в няколко позиции, за да ви осигури всичко необходимо, за лесно управление на куфара. На нея можете да закрепите и чантата с лаптопа си или пък дамска раница.

  4. Вътрешно разпределение на куфара - разгледайте опциите за разпределение на багажа, които куфарът предлага. Вижте колко вътрешни отделения и възможност за закрепване на вещите ви има куфарът и отговарят ли те на вашите необходимости.

  5. Закопчалка - много хора предпочитат куфарът им да има заключване с шифър или друго решение, което дава поне малко увереност, че никой няма да посегне неоторизирано на багажа ви. Някои технологични модели разполагат и с опция за проследяване чрез приложение. Решението е по-подходящо за често пътуващи на големи разстояния. 



Освен изброените предимства, с които е добре куфарът ви да разполага, не забравяйте и другото основно условия за комфортно пътуване: обувките! Особено за дълги разстояния, те са много важни. Подходящ избор са решения като New Balance – стилни и универсални обувки за него и нея. Изберете своя модел куфар не на последно място и според стила си. Дизайните са буквално неограничени. Съберете багажа си, обуйте удобни обувки и на добър път!