Кои мъжки парфюми се превърнаха в хит през 2022 г.

Кои мъжки парфюми се превърнаха в хит през 2022 г.

Започваме всяка година с обещания, които си даваме и куп очаквания, които накрая могат и да бъдат разочароващи. По-добрият вариант е да работим за една подобрена версия на себе си и да оставим нещата да се случват. Да правим по перфектен начин това, което зависи от нас и да оставим останалото на съдбата. Това, което наистина можем да направим за свеж старт на новата година е да изберем аромат, който да се превърне в нещо разпознаваемо за нас самите или да допълним още един към специалната ни колекция. Кои са най-хубавите мъжки парфюми, които буквално блеснаха под светлините на прожекторите през изминалата 2022 години и определено ще владеят съзнанието през настоящата, споделяме в следващите редове.


Класиката се завръща


Подобно на модните колекции и при ароматите модата се завърта в определени периоди. Има вечни класики сред най-добрите мъжки парфюми, които понякога може и да остават в сянка, но времето, в което са на сцената, определено е по-дълго. 

Различните композиции имат силата да разказват истории и да ни напомнят за определен човек или събитие, отрязък от живота ни. По тази причина е напълно приемливо да разполагаме с няколко, които да използваме за различни поводи. Така споменът за всеки от тях ще бъде възроден с вдъхване на уханието. Хубавият аромат има силата да обръща глави и да среща погледи. А тези, които са се превърнали в класика изпълняват всяка една от изброените функции:


  • Парфюмната вода Chanel Bleu de Chanel Eau de Parfum е сравнително ново попълнение в ароматното семейство на марката, но дървесно-фужерната композиция успя да получи легендарен статус за едно десетилетие. Началото изпъква с нотки на джинджифил, индийско орехче и лабданум. Това изявено пикантно начало се влива в свежестта на акордите от мента, цитруси, дървесни нотки и жасмин. Те заявяват позицията на притежателя на уханието и завладяват с финал от тамян, грейпфрут и розов пипер.

  • Дървесната композиция на Dior Homme 2020 възражда аромата на иконичната за френския бранд тоалетна вода. Връхните нотки на бергамот, елеми и розов пипер са допълнени от атласки кедър, пачули и кашмирово дърво. Сърцето изпъква със своите дървесни акорди на зеленина и мъх, достигайки до финал от таитянски ветивер и бял мускус. Ухание, което ще се хареса на мнозина и ще бъде често срещано в атмосферата през новата година. Можете да го откриете в богатството от аромати на следния каталог makeup.bg/brand/24201/

  • Ако едно ухание се превърне в невидима сянка на своя собственик, то определено можем да го наречем хубав мъжки парфюм. Versace Man Eau Fraiche е новият бизнес партньор, който ви представя пред обществото. Балансираното съчетание от цитруси, свежи подправки и охлаждаща дървесина се прокрадва като едва доловим шепот и е идеален за работното ежедневие и дори важна среща, когато не искате образът ви да се натрапва. 


Освобождаваме място на новото

Завършваме тази класация от топ 5 мъжки парфюми с два, които току-що стъпват на пазара, но имат потенциала да се превърнат в иконични за брандовете си и за мъжете, които ги изберат:


  • Prada Luna Rossa Ocean е аромат, който определено можем да наречем универсален. Това обаче не го прави по-малко забележителен от останалите. Част от иновативната серия на италианската марка, той съчетава отлично нотките на бергамот, ирис, ветивер и карамел. Придружава ви еднакво ефективно по време на работните ангажименти, тренировка или излизане вечер.

  • Парфюмната вода Hermes H24 Eau De Parfum е един от най-младите аромати, които можете да откриете в онлайн магазин за козметика MAKEUP, но със сигурност вече е един от най-търсените. Луксозната френска марка го представя през изминалата 2022 г., за да подготви публиката за неговата минималистична композиция от дъбов мъх, палисандрово дърво, нарцис и салвия, която със сигурност ще владее сърцата през настоящата година.


Изберете аромата, който успява да опише вашата същност най-добре и бъдете уверени, че той ще се превърне във ваша визитна картичка.