Основни части от екипировката на мотористите

Основни части от екипировката на мотористите

Най-важното: каската


Разбира се, когато говорим за мото екипировка при мотористите, първото, за което се сещаме е каската! Всеки моторист би искал да защити своята глава. Но знаете ли, че има няколко вида каски? И това са  full face, flip up/модуларни, скутер, офроуд каскик ! Сред Full Face каските с има спортни каски, други, по- ориентирани към туризъм или дори каски в ретро стил с модерни технологии!



Ръкавици


Ръкавиците предпазват ръцете и са абсолютно необходими. Използването на ръцете в управлението на мотора е неизменно. Представате си да нещо при скорост от 100 или повече км-а, нещо да удари не защитената ви ръка, какви могат да бъдат последствията, най - малкото ще ви заболи доста, а може дори да изпуснете управлението и да катрастрофирате. За това ръкавиците са от изключително значение за сигурността ви на пътя. Ръкавиците са обикновено два вида кожени и текстилни.

Мото Якета


Винаги е добра идея да защитите тялото си, якетата са частта от екипировката, която ще предпази по - голямата част  от тялото на моториста ! Изборът е голям - от кожа до текстил, спортни, градски, по-къси или по-дълги. Те имат протектори разположени в областта на гърдите, гърба, лактите и раменете. Протекторите на различните модели и марки отговорят на различни сертификати.

Панталони


Въпреки, че често са пренебрегвани, мотоциклетните панталони са една от областите, които са се развили най-много в последно време. Освен класическите кожени панталони , сега има и други модерни алтернативи текстилни мото панталони, мото дънки, мото джинси.! Тези модели изглеждат точно като ежедневните дрехи и почти по нищо не може да се разбере, че са част от мото екипировката ви, освен по протекторите в областта на седалището коленете и бедрата.

Обувки и ботуши


За да завършим тази статия, ще ви разкажем за мотоциклетните обувки и ботуши . Като се замислим: винаги е хубаво да имаш солидна обувка в случай на авария. Наистина, ако кракът ви е заклещен между земята и машината ви с тегло около 200 кг, докато се търкате върху силно абразивна повърхност... По-добре е да го предпазите! Ботушите не са задължителни, но можем само силно да ви посъветваме да не пестите от безопасността !

Ако искате доста дискретен изберете градски стил. В нашия магазин https://carmall.bg ще откриете модели подходящи за всеки моторист във всеки стил