Как да пазаруваме прежди онлайн успешно?

Преждата е все по-търсена днес. От една страна тя е основен материал за изработка на дрехи и аксесоари за есенно-зимния сезон. От друга страна, преждата е чудесен ресурс за създаване на хендмейд изделия както за уникалния ни стил, така и за интериора.

Как да пазаруваме прежди онлайн успешно?

Добрата новина е, че материалът е широко достъпен на съвременния пазар, включително и в интернет. Лошата новина е, че онлайн шопингът традиционно може да затрудни някои потребители, особено тези със специални естетически предпочитания и нужди, каквито са и творците на всякакви красоти от прежда. 



Останете с нас, за да ви дадем няколко базови, но изключително ефикасни съвети за успешно онлайн пазаруване на прежди. С тях ще си спестите време и пари, а също така и недопустими грешки, които могат да ви причинят много главоболия и неприятности. 

Намерете специализиран магазин 

Прежди се продават на различни места, включително и в универсални смесени магазини за домашни потреби. Ако обаче сте истински майстор на плетивото, е редно да се отправите към специализиран магазин. За щастие, в България са налични такива. Там не просто ще се насладите на богато разнообразие, но и на внимателно подбрана селекция. Освен това, ако сте начинаещи, винаги можете да се обърнете към консултантите за помощ. В неспециализиран магазин няма гаранция, че продавачите ще са наясно със състава, типа, приложението и поддръжката на избраната от вас прежда. 

Прежда на едро – да или не?

Всичко зависи от вашата активност и дейност. Ако плетете бързо и се занимавате с продажба на изделия от прежда, покупката на едро може да бъде изключително изгодна за вас. Трябва да отбележим, че на много места у нас преждите се продават само и единствено в този вариант. Това създава трудност за много креативни хора да открият на дребно някаква специфична прежда. 

Проблем ли е, че не мога да пипна преждата предварително?

Няма как това да не е проблем. Или поне не за всички. Всъщност, опитните плетачи знаят добре и в детайли състава, визията и степента на мекота на всеки тип прежда. Ако вие не сте такива, е възможно да изпитате затруднение да изберете подходящ материал за първата ви самостоятелно плетена жилетка или хендмейд изработка. Не се притеснявайте обаче да тествате, докато не намерите идеалния ресурс за вашата креативна дейност. Грешката в една проба няма да ви струва нищо. Всяка онлайн покупка, включително и на прежда, подлежи на законното потребителско право за връщане в 14-дневен срок от получаването на пратката. 

Правят ли се промоции и на прежди в интернет? 

Разбира се, че да! Преждата е продукт като всички останали. Затова не подценявайте възможността да си напазарувате материали за плетиво на изгодни цени. Отново ще препоръчаме редовно да посещавате специализираните магазини. Шансът там да има отстъпки и намаления е много по-голям. Много често такива се правят на остатъчно малко количество прежди от определен тип. Понякога те не са достатъчни за изработката на цял пуловер, но пък могат да послужат за шал или декорация за вашия хендмейд проект. 

Четете описанията на преждите!

Често начинаещите в плетивото избират само с очите. Ако се търси определен нюанс за дадена креативна идея, това е добро начало. Но с него не приключва перфектния избор на прежди. Не е нужно да имате много познания в областта на плетивото, за да направите правилната покупка. Достатъчно е да отделите няколко минути в четене, преди да натиснете бутона за поръчка. Всеки вид прежда е придружен с подробно описание. В нея се дават детайли като тип и състав, начин на поддръжка, а дори и идеи за приложение. Това значително ще ви улесни в избора на материал за конкретен проект, дреха или аксесоар. 

Пазарувайте винаги прежди само и единствено от надеждни търговци. Проучете възможните опции предварително. Не подценявайте и съветите на по-опитните в плетивото около вас!

Успех! 

Разгледай богата колекция от прежди на Pleta.bg