Наем за имот в Добрич около 300 лв, построени са 69 нови жилища - вижте цифрите

Наем за имот в Добрич около 300 лв, построени са 69 нови жилища - вижте цифрите

Експертите от Реалистимо съветват, че инвестицията в недвижими имоти в Добрич би могла да се изплаща и чрез отдаване под наем.


В Добрич има няколко колежи и филиали на големи университети, в които всяка година се обучават общо около 1500 студенти.


Един от тях е Педагогическият колеж към Шуменския университет. Основан преди 50 години като Институт за детски и начални учители, днес той е част от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ и приема по около 300 студенти всяка есен.


Около 1000 студенти учат и в колежа Висше училище по мениджмънт, филиал на Висшето училище по мениджмънт – Варна. Той обучава кадри в областта на туризма, бизнес управлението и педагогиката.


Добруджанският технологичен колеж – Добрич, е филиал на Техническия университет във Варна и подготвя студенти в областите: електроника, земеделски технологии и транспортна техника.


Всичко това е в унисон с тенденцията студентите в България да се увеличават.


Боксониера или подобен имот под наем в Добрич се отдава за около 200 лв. на месец, а обзаведен двустаен – в рамките на 300-350 лв. На цена под 200 лв. трудно може да се намери самостоятелно жилище под наем, по-реалистично е да се намери стая.  Освен за студенти, жилища и стаи под наем в Добрич се търсят и за ученици, идващи от по-малките населени места в областта или от съседни области. Повечето от тях са привлечени от качественото образование предлагано в Езикова гимназия – Добрич. Този тип наематели  обикновено търсят стаи под наем за около 150 лв. месечно.


Строителство на сгради и жилища в Добрич


За периода април-юни 2022 г. в Добрич са въведени в експлоатация 32 нови сгради, сочат данните на Националния статистически институт. По този показател Добрич се нарежда на второ място след Варна в Северозападния район на планиране. От тях 23 са изпълнени като стоманено-бетонна конструкция, а 9 са тухлени. Новопостроените жилища в тях са 67, като най-много са тристайните и четиристайните – около 50 на брой. Издадените разрешения за строеж за същия период – второто тримесечие на годината, са 42 на брой за общо 69 жилища с ползваема площ от 13539 кв.м.


Други големи градове в Добричка област са Балчик и Каварна. Недвижимите имоти в Балчик са особено популярни заради близостта му с морето, но и защото градът е активен целогодишно и е разположен до нашата морска столица - Варна.


Реалистимо е сайт за недвижими имоти, където собственици и частни лица могат безплатно да публикуват имотни обяви, като същевременно професионалните агенции публикуват цялото си портфолио от обяви. Допълнително са публикувани и търговете (публични продани) на недвижими имоти като апартманети, сгради, бизнес имоти и земи в област Добрич.

Споделете в социалните мрежи:

Google+