Защо да изберем фурна за вграждане

Фурната си остава един от задължителните електроуреди за всяка кухня.

Защо да изберем фурна за вграждане

В нея лесно и бързо ще приготвим нашето ядене, а това е нещо, без което не можем. Важно е да определим какъв модел предпочитаме, какви функции са ни нужни и какви са подходящите размери, според определеното място за поставяне. Най-честият избор е електрическа фурна за вграждане и това съвсем не е случайно. Защо?


Защо хората предпочитат вградена фурна


Главната причина, поради която хората предпочитат да използват вградените кухненски уреди, като печка и котлони, е, че могат да се впишат много по-добре в кухненския интериор. Притежават по-добър естетически вид и могат да се инсталират на удобно за употреба място. Единственото, с което трябва да се съобразите, са подходящите размери, които се определят според това, къде ще бъде поставен уреда.

Важни функции при избора на фурна


Когато избираме толкова важен уред за готвене, трябва добре да си дадем сметка за изискванията, които имаме към него. Ето и основните неща:

- Вентилатор – наличието на вентилатор във фурната е абсолютно задължително. С негова помощ ще изпичате много по-равномерно всички ястия, които приготвяте;

- Почистване – има уреди с функция за автоматично почистване, което определено е от полза за а всяка домакиня. Готвенето винаги е по-приятно от чистенето особено когато става въпрос за отстраняване на засъхнали мазнини;

- Температура на загряване – добре е градусите на уреда да се настройват ръчно. Така ще имате пълен контрол върху процеса на готвене. Някои модели са с тъч контрол, други притежават копчета;

- Таймери – добре е уредът да има удобен таймер, с помощта на който лесно ще определяте времето за приготвяне. Друг плюс е, че спестява наличието на часовник в кухнята, защото печката има такъв.

Допълнителни екстри, като готвене на пара или автоматично определяне на начина на готвене, според вида на ястието, никога не са излишни. Добре е да знаете, че те биха покачили цената, което понякога е от голямо значение. Може да заложите на модели с пиролиза, която има за цел да самопочисти печката от загаряния. Ако сте многочленно семейство, определено е по-добре да разгледате големи модели над 80л, но за по-малки кухни можете да заложите на малки варианти 70 л. 

фурни

Определете добре нуждите, които имате в кухнята и какви функции желаете да има вашият уред. Също е от важно да проверите енергийните му характеристики, за да знаете евентуално колко ще ви се покачи сметката за ток. Има по-енергоспестяващи модели (А+, А++), които определено са добър вариант. Разгледайте любимия си онлайн магазин и изберете най-подходящия за вашето семейство модел.