Как да изберем спален комплект от онлайн магазин за мебели?

Вашият дом мечта трябва да е обзаведен правилно и стилно. Комфортната атмосфера е всичко, когато говорим за домашен уют.

Как да изберем спален комплект от онлайн магазин за мебели?

Стаята за почивка трябва да бъде оборудвана по такъв начин, че да е удобна и практична. Основното нещо е да има удобно място за спане, но организацията на пространството за съхранение също е водещо значение. 



От онлайн магазина за мебели на Икеа споделят, че за правилната и хармонична организация на спалнята идеалното решение би бил спален комплект. Благодарение на него можете да реализирате своите идеи без проблеми и всичко да е в един стил.

Какви мебели имате нужда в спалнята

Изборът на спалня е много важен момент в организирането на пространството на къщата. В спалнята прекарваме поне една трета от деня всеки ден. И следователно си струва да избирате възможно най-внимателно на етапа на проектиране, защото от това може да зависи не само настроението, но и благополучието и дори здравето ви. Може да изберете мебели и от онлайн магазин, като в повечето случаи спалният комплект включва:

Легло

Двойно, единично, персон и половина, кинг-сайз – всевъзможен избор, който зависи от размерите на вашата спалня и това къде искате да поставите спалнята. При избора от онлайн магазин трябва да проверите още и височината на леглото, както и дали ще имате свободното пространство, което ще ви остане, за да минавате. Добре е да има повдигащ механизъм, за да съхранявате допълнителни неща под него. В повечето комплекти може да е включен и матрак, но при всички случаи е добре да изпробвате дали ще ви е удобен.

Нощни шкафчета 

Високи и ниски, тесни и широки, подови и шарнирни, с чекмеджета, отворени ниши, на колела и без.. Изборът е толкова голям. Спрете се на такива, които ще са ви практични.

Скрин

Функционалността на скрина не се ограничава до съхранение на дрехи, спално бельо и бельо. Комбинацията от скрин с огледало над него може да замени тоалетка. 

Гардероб

Прави, ъглови, L- или U-образни, с плъзгащи се, шарнирни или хармоника врати. Тази мебел може да има много рафтове, така че да побере всичко необходимо. 

Измерете точните размери

Когато избирате мебели от онлайн магазин, на първо място, започнете от формата и размера на вашата спалня. За удължена правоъгълна стая е по-добре да закупите конфигурация, която се вписва добре по дълга стена. Ако площта на стаята е малка, тогава е подходящо обзавеждане, което заема място по височина, тоест стенни шкафове, рафтове дори над леглото. Опитайте се да не затрупвате вратата, както и пространството до нея. Мебелите, закупени от онлайн магазин, не трябва да пречат на свободното отваряне и затваряне, както и на ходенето из стаята. И още нещо: светлите модели правят стаята да изглежда по-просторна.

Определяне на бюджет

Започнете с това, за да не се разочаровате, когато харесате нещо от онлайн магазин, но се окаже твърде висока цена за вашия бюджет.

Имайте предвид, че всичко, което се прави по индивидуален дизайн или се продава в единични екземпляри, е по-скъпо. Най-евтините мебели са тези, изработени от материали като MDF и ПДЧ, като това в никакъв случай не повлиява на качеството.