Как да изберем правилните панталони

Да изберете дамски панталон е доста трудно понякога. За да направите това възможно най-точно, трябва да съобразите няколко неща – каква е фигурата ви и какво би ви отивало, стилът, който предпочитате също е важен, както и материалът на изработка. Има много видове в магазините втора ръка, които могат да се окажат перфектни находки за вас. Правилно избраните модели и размери могат да подчертаят вашите предимства и да прикрият някои несъвършенства. Онлайн магазините за нови и втора употреба дрехи, могат да ви предложат доста богат асортимент на супер цени. Благодарение на това намирането на най-подходящите модели няма да бъде проблем.

Как да изберем правилните панталони

Избирайте панталони според фигурата си


За да сте стилни и с правилно подбрани дамски дрехи, първо, трябва да определите формата на тялото си, за да се съобразите с нея:


Дамски панталони

1. Тяло тип круша

Структурата е с тесни рамене и широк ханш. Задачата ви, ако имате такъв тип тяло, е да балансирате горната и долната част. Дамските панталони или дънкови варианти трябва да са прави и с широк колан. Ако сте с по-висок ръст, можете да изберете широки долнища. Слим, брич, щампи, външни джобове и апликации няма да са добър избор, както и спортните, защото ще подчертаят несъвършенствата ви.

2. Тяло тип ябълка

Ако имате обемен корем и натрупани килограми на талията, вашата структура е от този вид. Тук трябва да целите да коригирате това. Дамите с тази фигура най-често са със стройни крака, затова могат да си позволят прилепнали модели. Талията трябва да бъде висока, за да се прикрият несъвършенствата по корема, но не трябва да е много тясно, за да не се образуват гънки. Най-добре е да не избирате дамски варианти с щампи и ярки декорации върху колана, както и такива със скъсена дължина.

3. Тяло тип пясъчен часовник

Дамите, които имат такава структура, няма нужда да прикриват или коригират нищо. При тях изборът на дамски панталон е най-лесен. Правите и разширени модели могат да подчертаят женствеността на формите. Все пак трябва да се знае, че ако се акцентира прекалено върху бедрата, ще им се придаде обем, което не е желателно. Класическите и леко стеснени варианти са много подходящи.

4. Тяло тип обърнат триъгълник

Целта е да се увеличи долната част на тялото.

Верният избор тук е насочен към модели с ниска талия, както и такива тип брич. Трябва да се избягват прилепналите по крака варианти.

5. Тяло тип правоъгълник

Заоблените линии са основната задача за вас. Правите и леко стеснени варианти, ниската талия и наличието на джобове са моделите, към които трябва да се насочите.

В случай че краката са стройни, можете да носите и тип „boyfriend“ или кожени които са много модерни. Ако пък не смятате, че са такива, черен дамски панталон винаги може да ви свърши работа при официален случай.

Можете да изберете различни комбинации, така че винаги да се чувствате комфортно в стила, който сте подбрали. 

Стилът винаги има значение


Независимо от модните тенденции, не изневерявайте на стила си. Невинаги всичко модерно ще ви стои добре и ще отива на начина ви на обличане. Затова, освен да съобразите структурата с подходящите дамски панталони, следвайте стила си и ще бъдете неотразими.

Какъв материал да предпочетете?


Ако краката ви са стройни, можете да заложите на всякакви модели, но ако не са, трябва да имате предвид, че някои нюанси, като ярките цветове и шарените десени, е необходимо да се избягват. Дрехи от плътна тъкан са препоръчителни и е хубаво да се избягват трикотаж и стреч, защото те подчертават всяко несъвършенство.