Какво трябва да знаем за безникотиновите вейп течности

Какво трябва да знаем за безникотиновите вейп течности
“Новото секси” е наистина ново и модерно. Вейп индустрията завладява световните пазари, а постоянното подобряване на вейп устройствата и на ползваните от тях течности е в плюс, както за самите бизнеси, така и на потребителите.

Още с първите стъпки на електронните цигари или наргилета, все синоними на вейп, те намират своите почитатели. Успехът им е изкован благодарение на това, че Европейския съюз забранява пушенето на закрити места и по заведения, а всички почитатели на тютюна намират изход във вейп, тъй като устройствата не подлежат на тези законови забрани. Още повече, че има възможност, както да се вейпва с никотинсъдържаща течност, така и с напълно безобидна и безопасна, безникотинова течност.


Какво представлява вейп?


Нека започнем с уговорката, че вейп, електронна цигара, електронно наргиле са едно и също нещо. Вейп е устройство, с което можете да пушите течности с различни аромати, с или без съдържание на никотин. На пазара има много и различни вейп устройства, които се различават по форма и големина, по аксесоари или по възможности за определен вид течности за пушене, но като цяло тяхното устройство е сходно.


- Картомайзер или пълнител - представлява пластмасов контейнер, обединяващ в себе си частта, съхраняваща течността и нагревателния елемент - атомайзер;


- Атомайзер - нагряващ елемент, който изпарява заредената течност;


- Батерия - най-голямата част от цялата електронна цигара, може да има светодиод или сензор за ръчно активиране;


- Течност - може да е никотинова или безникотинова и съдържа пропилен гликол или глицерин, смесени с различни вкусове. Имате възможност да избирате дали да си вземете вейп за пушене за еднократно ползване или такъв, при който можете сами да зареждате течностите;


Течности за вейп


Течностите за вейп са два основни вида:


- Никотинови - съдържат различна концентрация на никотин;


- Безникотинови - без никакви следи от никотин;


Безникотинови течности за вейп


Съдържанието на безникотиновите течности за вейп е:


- Пропиленгликол - PG


- Растителен глицерин или глицерол - VG - Овкусители


Пропиленгликолът е съединение, което се разтваря отлично във вода и е напълно безопасен и нетоксичен с широка употреба в козметика и парфюмерията най-вече, а и като хранителна добавка. Спомага за запазване на вкуса, но също и за задържане на температурата на течността.


Глицеролът VG е вещество, получено чрез хидролиза на природни мазнини и масла. Представлява безцветна течност с леко сладникав вкус и отлична водоразтворимост. Използва се най-много в хранителна индустрия, в производството на алкохолни напитки, в медицината, в козметиката и др.


Овкусители - това е най-приятната част от вейпване без значение дали сте избрали никотинова или безникотинова течност. В магазините се предлага огромно разнообразие от различни аромати от широко разпространените плодови - череши, ягоди, ананаси, портокали, горски плодове, през тези, вдъхновени от цветя като аромат на алое вера, роза, божур, карамфили и ванилия, до такива глезотии като какао, шоколад, капучино и т.н. Има и цяла серия с icy - ледени аромати, които са особено подходящи през горещите месеци.


Вейпинг


Пушенето вече може да е здравословно и секси с електронните наргилета и многообразието от вкусове, които можете да си позволите без това да се отрази сериозно на бюджета Ви.

Споделете в социалните мрежи:

Google+