Защо е важно за един моторист да има и ботуши за мотор?

Обикновено, каската за мотор се възприема за задължителна част от екипировката на моториста от гледна точка на безопасността.

Защо е важно за един моторист да има и ботуши за мотор?

От друга страна, в тази задължителна част на екипировката влиза и коженото моторджийско яке. Освен за защита то служи и като отличителен визуален белег на тази група шофьори.



За съжаление обаче съществува тенденция сред младите мотористи все повече и повече да пренебрегват важността на така наречените ботуши за мотор. Истината е, че някои от тези шофьори дори не са наясно, че съществуват мотори, предназначени именно за тях. А те са изключително важни! Ето защо!

Мото ботушите предоставят максимален комфорт на вашите крака

По време на волната езда краката са в изключително напрежение. Дори за вас това да е приятно напрежение, не изпускайте медицинския момент. Ако изпитвате и краткотраен дискомфорт, той най-малкото ще отнеме от приятната емоция. Но също така може и да доведе до разсейване. А на пътя с мотор и краткото разсейване може да е фатално.

Якето и каската са, но защо и ботушите да не са част от емблематичната мото визия?

Всъщност, така изглежда истинския моторист – с класическо кожено яке, с перфектно подбрана каска според типа мотор и разстоянието, което ще измине с него и с ботуши за мотор, отговарящи на сезона и навиците му. Онези другите – с дънки, модерно яке на известен бранд и маратонки от голяма спортна марка – не са мотористи в истинския смисъл на думата.

Мото ботушите осигуряват страхотна опора на глезените

А такава е изключително необходима по време на дълги пътувания. С увеличаването на изминалите километри на вашето двуколесно возило се увеличава и натискът на цялото тяло именно върху глезена. Но глезенът си остава основна част от крака, която позволява правилното управление на мотора. С мото ботуши ще успеете да намалите напрежението и да усетите истинския комфорт по време на волната езда.

Моторджийските ботуши ви дават свобода на полета

От гледна точка на пътешествията, обикновено мотористът не е ограничен от нищо, когато иска да посети дадено място. С мотора си преминава по-бързо през трафика, но и достига до трудно достъпни места. В крайна сметка приключението може да го отведе до природни забележителности и дори кътчета, до които обикновените хора не стигат поради влага, трънаци и какви ли още не препятствия. Стабилната и здрава конструкция на ботушите за мотор ще преминат успешно през всички подобни рискови зони, запазвайки ходилата и долната част на крайниците ви без контузии.