NOSTRABET: Залози ЗА и СРЕЩУ или как да влезем в обувките на букмейкърите

Хазартната спортна индустрия на година успява да натрупа печалба от милиарди долари по света. Едва ли има спортен фен, който поне веднъж да не е поставял своя залог на любимия отбор, специално спортно събитие и още много други възможности.

NOSTRABET: Залози ЗА и СРЕЩУ или как да влезем в обувките на букмейкърите

Тази индустрия е печеливша поради простата причина, че дава разнообразни шансове на своите играчи за забавление и значително повишава интереса към спорта, често спонсорира спортните отбори и с това допълнително подобрява играта. Но как работи тази система и защо винаги е на върха на вълната? В своето ядро, всеки букмейкър представлява една интересна форма на спортна борса.


Той предлага определени залози и коефициенти - lay и back. Практически, това позволява на букмейкъра да постави коефициент на спортно събитие (lay) с поставянето на залог винаги има още една страна, която избира дали да подкрепи това предложение с друг (back) залог. Макар и да не се различават особено, защото в своето ядро всеки букмейкър предлага на своите клиенти точно такива залози, спортната борса има своите тънкости.

Ако при стандартен залог букмейкърът предоставя коефициент и дава възможност на един играч да познае изхода, извършвайки функцията на медиатор, в спортната борса всеки back залог - онзи, който отговаря на нашите очаквания. До тук добре, но не трябва да забравяме, че когато правим back залог, ние практически се изправяме срещу друг потребител, който има точно обратните очаквания.

С други думи, тук се изправяме срещу друг играч с различна гледна точка. А това автоматично превръща спортната борса в едно много сериозно и вълнуващо бойно поле. Забавлението продължава значително с lay залозите. По своя смисъл, те не се различават особено от предходните залози, просто предлагат значително повече възможности и свобода за действие. Интересният момент тук е, че вместо да имате готови предложения, каквито бихте открили при всеки букмейкър, на борсата трябва да направите всичко сами.

Това означава, че трябва да изберете своето събитие и съответно да изберете сумата за залог и дори имате право да определите коефициента. Единственото изискване да имате валиден залог е да се намери играч, който да види потенциал във вашето предложение и да постави back залог - с други думи от вас се изисква да направите достатъчно изкушаващо събитие, с което да спечелите вниманието на аудиторията. Имайки предвид, че говорим за спортна борса, това означава, че вие се намирате в среда с фенове и почитатели, които са дошли именно за този вид забавление и едва ли ще се наложи да чакате дълго, за да получите валидация на своето предложение. Спортната борса е изкушение, което тепърва ще навлиза сред феновете, в сайта на НОСТРАБЕТ можем да открием не само още подробности, но и стратегии за поставянето на двата вида залог, съвети при избора на спортно събитие и още много други, както и анализ на букмейкърите. Всичко звучи прекрасно, но най-вероятно се чудите от какво печелят букмейкърите за предлагането на тази услуга. Отговорът не е изненадващ, предоставянето на платформата и създаването на тези възможности става с комисионна.

Спрямо спортното събитие и вида шампионат, те определят съответно таксата за игра. Има една важна подробност, която трябва да добавим, въпросната такса се заплаща само от играчите, които печелят и в повечето случаи можем да кажем, че е символична. Спортната борса прави това, което феновете отдавна искаха - да покажат на букмейкърите как точно се правят коефициенти за събитие и подозираме, че много скоро тази възможност ще е валидна.