Защо електронните спортове са толкова популярни сред букмейкърите

Електронните спортове все по-често печелят вниманието на геймърската аудитория, макар и още през 90-те години на миналия век да са се провеждали най-различни възможности за премерването на сили.

Защо електронните спортове са толкова популярни сред букмейкърите

Тогава не са толкова известни, защото дигиталните сили на интернет мрежата са все още оскъдни. Колкото по-бързо се подобряваха те, толкова по-бързо наблюдавахме как различни гейминг студиа предлагат игри, в които забавлението може да се случва с приятели.



По този начин всеки играч можеше да тества своите умения срещу истински хора, а не срещу изкуствения интелект на играта. И така бяха необходими само няколко години, за да видим как все повече спортни почитатели откриват възможности не само за слава, но и за много сериозни приходи от турнири. Може би апогеят на електронните спортове започна от Азия и по-конкретно Южна Корея.

Там почитателите бързо започнаха да премерват сили на игри като Star Craft. Турнирите там продължават да се провеждат с пълна сила, но нека продължим с търсенето на отговора: защо са толкова популярни сред букмейкърите. Колкото повече онлайн предложения се появиха, толкова повече играчи започнаха да насочват вниманието си изцяло към дадено заглавие.

В последствие някои производители започнаха да залагат само на онлайн балансирани игри, в които ключова роля има стратегията и умението на играча. Някои от популярните заглавия за премерване на сили са Counter-Strike:GO, Dota 2, Call of Duty, World of Tanks и още много други. Всяко едно заглавие може да се похвали с милиони почитатели.

Подобна маса бързо грабна вниманието на компаниите, които с удоволствие рекламират, финансират и предоставят базата за провеждането на турнири. И не говорим само за технологични компании, а за онези, които често гледаме и по родния ефир. За по-заинтересованите ще споменем сайтът efirbet.com, който предлага повече информация за електронните спортове, както и кои букмейкъри вече предлагат възможност за поставянето на залог.

Професионалните атлети в електронните спортове са значително по-близки до своите фенове, те често се озовават именно сред тях, когато провеждат определени тренировки, за разлика от атлетите в реалния спорт, електронните майстори са много по-земни до своята маса от почитатели. А след като преди няколко години се появи предложението за включване на този вид спорт в олимпийските игри, можем да започнем да си правим по-сериозни изводи.

Интересът и вниманието дават шанс за сериозни наградни фондове и всяка година можем да видим още един играч да си тръгва с крупни суми. А най-добрата новина е, че турнири има винаги и по всяко време, при това на най-разнообразни предложения. Електронните спортове са с отворени врати за всеки, следователно с малко повече умения и много практика, всеки може да навлезе, при това на всяка възраст, в тази зона. Не случайно и букмейкърите започват да залагат много на тази дисциплина.

Огромната маса от почитатели и фенове може да не храни особено топли чувства към реалния спорт, но към електронния ще бъде винаги лоялна. Точно по тази причина букмейкърите започнаха да предлагат разнообразни платформи за залози. Някои вече отразяват и събитията и онлайн, с което значително съкращават достъпа до това ново предизвикателство. А и ако един фен познава добре света на своя електронен спорт, той със сигурност ще пожелае неговите познания да се капитализират. А и нека не забравяме, че самата платформа е изключително приятелска и дори забавна. Тук фокусът остава върху качеството на игра и точно това прави този вид спорт толкова атрактивен и вълнуващ.