Лесни домашни рецепти за кашлица

Ще се съгласите, че няма по-досадно и упорито нещо от кашлицата. Тя ни тормози денем и нощем, обича особено децата. Колкото и да приемате лекарства, тя не си отива.

Лесни домашни рецепти за кашлица

В следващите редове ще споделим с вас няколко лесни домашни рецепти за кашлица.


Чаша топло мляко, което да е подсладено с мед и малко ванилия е чудесно лекарство срещу кашлицата. То се приема на глътки, докато е още топло и по този начин затопля и успокоява гърлото.  Можете да хапнете и малко сушени кайсии, чай от мащерка или пък да си направите супа от зелен лук. 

Други домашни рецепти за кашлица включват грозде. Прясно изцеден гроздов сок и една лъжичка мед към него успокояват отхрачването и кашлицата. 

Ключов за домашните рецепти за кашлица се оказва и дафиновият лист. Най-лесната рецепта, която можете да си направите е чай от дафинов лист. Сварете пет листа, прецедете и след като се поохлади течността, можете да сложите и малко мед. 

Друга рецепта е с черна ряпа. Издълбава се, докато се получи кладенче. След това се напълва с мед или малко захар и се оставя да преседи около 8-10 часа или докато се напълни със сок. Приема се по една чаена лъжичка на няколко пъти през деня. 

Компресите са една от запазените марки в домашните рецепти за кашлица. Можете да направите следния компрес, когато кашлицата е упорита и е от белите дробове. Намазвате гърдите с мед и поръсвате сода за хляб. След това слагате надупчен вестник и стоите така около 4-5 часа. 

Можете също да приложите и следната рецепта, ако децата не искат да опитат нещо от изброените по-горе. 

В един литър вода сварявате малка глава кромид лук, картоф и ябълка. Варите докато водата стане на половина. След това прецеждате и се дава три пъти по една чаена лъжичка на ден. 

Това са домашни рецепти за кашлица, които ще бъдат от полза на всяко едно семейство, което няма време за губене по аптеки и изпробване на нови лекарства. За разлика от лекарствата, можете да бъдете сигурни, че тези лекове ще ви помогнат, тъй като са натурални, а и не струват много.