Любопитни факти за оптимистите

Има хора, които мислят позитивно, по-често са усмихнати и ние търсим тяхната компания, има и такива, които са сколнни да се оплакват, виждат всичко в сиво и черно и избягваме компанията им.

Любопитни факти за оптимистите

Във всеки от нас има черти на характера, които надделяват над останалите. Като какви бихте определили себе си? Песимисти или оптимисти?


Чували сме го хиляди пъти – мислете позитивно, гледайте на живота откъм светлата страна. Оптимистите се чувстват по-добре в реалността и са по-мотивирани да работят, за да я променят. Но можеш ли да избереш дали да бъдеш оптимист, или не? Ето няколко любопитни факта за оптимистите, които ще ви помогнат да решите от кои да бъдете.

Оптимистите живеят по-дълго

Редица проучвания свързват оптимизма с цялостното здраве и дълголетието. Позитивните личности страдат по-рядко от хипертония и сърдечни заболявания. Обикновено оптимистите живеят с около 8 до 10 години по-дълго от песимистите. Това се дължи на факта, че оптимистите се грижат повече за себе си, за разлика от песимистите, които могат да превърнат и леката настинка в страшна диагноза. Позитивният човек осъзнава сериозността на състоянието си и е по-склонен да предприеме необходимите стъпки, за да подобри здравето си.

Всъщност, за щастие всеки е оптимист

Учени са стигнали до извода, че всъщност всеки е оптимист. Дори когато имаме тенденция да се притесняваме за бъдещето, продължаваме да вярваме, че всичко ще се нареди по най-добрия начин. Онези от нас, които лесно генерират позитивни мисли, уверено предвиждат бъдещото си щастие.

Оптимистите се радват на по-добър любовен живот

Ако вие можете да кажете за себе си че сте оптимист, значи сте истински късметлия в любовта. Оказва се, че позитивните личности имат по-дълготрайни и по-качествени романтични връзки, твърдят изследователи от Станфордския университет. И това не е никак изненадващо, все пак повечето хора биха искали да имат оптимистичен партньор до себе си. Психолозите вярват, че оптимизмът води до по-голямо чувство за възприемана подкрепа от партньор, което помага на двойките да разрешават конфликтите по-лесно и също така инвестират усилия в подобряване на техните взаимоотношения.

Затова се научете да бъдете оптимисти. Търсете добрите неща. Тогава вашият живот действително ще стане по-добър!

Източник: Радио 1 Рок