4 начина да отблъснем комарите, без да купуваме репеленти

Комарите са в състояние да съсипят всеки отдих на открито. Техните ухапвания, придружени със сърбеж и зачервяване, могат да бъдат не само неприятни, но и много опасни.

4 начина да отблъснем комарите, без да купуваме репеленти

 За щастие има някои прости и естествени начини, чрез които да се предпазим от тях, вместо да използваме силни изкуствени репеленти.


Пийте витамин B1. Този витамин кара кожата ни да отделя специфична миризма, която ние не усещаме, но тя отблъсква комарите. Консумацията на чесън има същия ефект, но с тази разлика, че миризмата му се усеща и от хората. Ако това не ви притеснява, бихте могли да се защитите, като хапвате по-голямо количество от лютивия зеленчук.

Носете светли дрехи. Комарите се привличат от тъмни и ярки цветове, така че се опитайте да ги избягвайте, когато излизате на открито. Изберете светла дреха, която покрива по-голямата част на тялото ви.

Силните парфюми и дезодоранти, както и миризмата на пот също привличат тези насекоми. Така че поддържайте кожата си чиста, а не изкуствено ароматизирана.

Използвайте натурално масло или спиртна настойка от растение, което отблъсква комарите. Такива са: розмарин, валериана, невен, босилек, джоджен, градински чай, мащерка, мента, лавандула, евкалипт или чаено дърво. Те са най-добрите естествени репеленти против комари.

Източник: saveti.framar.bg