Какво значение има дали си влюбен или пиян, ако всъщност си адски гладен

„Какво значение има дали си влюбен или пиян, ако всъщност си адски гладен“ е новата статия в рубриката „Гласът на младежта“. Тази статия е като изненада към любим за мен човек. В нея няма да прочетете тривиални обяснения в любов. Някъде из редовете ще намерите забавната нишка, в която може би се крие сериозната истина.

Какво значение има дали си влюбен или пиян, ако всъщност си адски гладен

Спомням си как миналата година точно на този ден се чувствах някак самотно. Искам да кажа, че в другите дни нямах подобно усещане. Но точно на тази дата преди година чувството беше някак по-различно, по-самотно и странно. Най-верояно причината бе, че навсякъде около мен всичко ухаеше на любов. Имам предвид в заведенията, магазините, сайтовете, та дори и по рекламите. Обичах много хора и те обичаха мен. Нямах обаче човек до себе си. Искам да кажа половинка, гадже или по-точно казано – човек, който да ядосвам отвреме навреме. Затова и този аромат на любов, който се разнасяше навсякъде, ме дразнеше. Често става така – хората харесват нещо, когато го притежават, а ако го нямат казват, че не могат да го понасят. А всъщност точно това е нещото, от което имат най-голяма нужда. При мен ситуациата бе подобна. Та, затова предпочитах да ми мирише на чаша вино, която след това да изпия. Хубавото на тази напитка е, че може да я пиеш винаги. Няма значение дали си влюбен или не. Затова с моя приятелка, която също беше самотна, отидохме на бар. Положихме голяма доза старание, за да изглеждаме добре. Под старание имам предвид грим и хубаво облекло. Момичетата полагат доста усилия, за да изглеждат добре, а накрая се сливат с тълпата. Може би една жена ще бъде винаги забележима, ако бъде себе си. Отидохме на бар, а там имаше само 5-6 човека. Жалко, че изхабих толкова пудра, която да придаде щастлив вид на лицето ми – казах си. Така или иначе в бара нямаше почти никой. Старателно закачените сърчица запълваха празнината на помещението. Но не и на сърцето ми. Не си прекарахме много забавно. Когато се прибирахме, минахме през една денонощна кръчмичка. Взехме за ядене. Хапнахме у дома. Това бе най-забавната част от цялата вечер. В крайна сметка какво значение има дали си влюбен или пиян, ако всъщност си адски гладен. 



Тази година ситуацията е малко по-различна. Обичам човека до себе си и съм влюбена в храната. Грешка – исках да кажа влюбена в живота. Въпреки това продължават да ме дразнат всички сърца, които са окачени навсякъде. Е, може би с една идея по-малко. Причината е, че повечето са сложени по задължение. В съседния магазин са закачили валентинки, няма начин да не сложат и на другия. Знаеш, че приятелката ти ще те изненада с нещо романтично, трябва да я зарадваш и ти. А всъщност изгаряш от желание да пиеш вино с приятели. В един магазин са пуснали промоции на лакомствата, няма начин да не пуснат и в съседния. И така всичко става някак си верижно романтично. Не съм против любовта, нито против романтиката. Мисълта ми е, че не трябва да има само един орпеделен ден, в който по задължение трябва да покажеш, че обичаш някого. Благодаря на човека до мен, че всеки ден запълва сърцето ми с любов. Какво значение има дали днес в стаята ме чакат окачени сърчица, щом те са закачени в сърцето ми. 

Нямаш време, пари или просто днес не ти се занимава, но все пак трябва да подготвиш нещичко, защото е Свети Валентин. Този толкова „български“ празник, който трябва да отбележиш. Някак ми се струва безсмислено. И все пак някъде в аромата на любов, който се носи навсякъде, нека се досетим, че е Трифон Зарезан - български празник на лозарите. 

Една чаша вино и две прегръдки от любим човек водят до удължаване на живота.