Нова мода! Боядисай си косата лесно с Nutella

Нова мода! Боядисай си косата лесно с Nutella
Нова бюти мания подлуди света. Техника за боядисване на коса с вкусния шоколад Nutella е на път да преобърне представите ви.

Течният шоколад има специално място на трапезата на куп домакинства. В Обединените арабски емирства обаче е много по-вероятно да го откриете в банята на дамите. Причината е, че там боядисването на косата с въпросния течен шоколад се е превърнало в най-актуалната мода в разкрасяването. 


На пръв поглед странно, боядисването с Nutella се оказва доста успешно. С него всяка блондинка може да се превърне в брюнетка. Доказателството за това са все по-големият брой на клипчета в мрежата, които демонстрират нагледно трансформацията.


Начало на тренда поставя един популярен коафьор от Дубай. На клиповете му се вижда как заменя боята с лешниковия крем. В Инстаграм той разкрива техниката си, която се оказва изключително проста, но ефикасна.


За да получите реални резултати, първо трябва на нанесете Nutella върху всеки кичур. След това се добавя и кондензирано мляко. Така се оставя да престои върху главата – точно като при обикновеното боядисване. 


Крайният ефект зависи от конкретните предпочитания на клиентката. Ако някоя дама иска цвят като светъл карамел – течният шоколад се държи по-малко върху главата, а ефектът му трае до 3 седмици. Ако искате по-тъмен нюанс, то ще трябва да изтърпите шоколада върху главата си за по-дълго. Резултатът в този случай също е и логично по-дълготраен. 


Новият тренд в разкрасяването породи куп противоречиви реакции в мрежата. Докато някои се възхищават колко лесно е да потъмниш косата си, други се опасяват какво може да причини на организма ни консумацията на подобен тип продукт.


Проучванията доказват, че всъщност да боядисаш косата си с Nutella, може да се окаже доста полезно. В десерта се съдържа палмова мазнина, която може и да седмици. Ако искате по-тъмен нюанс, то ще трябва да изтърпите шоколада върху главата си за по-дълго. Резултатът в този случай също е и логично по-дълготраен. 


Източник: Edin.bg 


 


 


 

Споделете в социалните мрежи:

Google+