Дамските ботуши - вечната класика

Дамските ботуши са едни от вечните фешън класики, които никога не излизат от модата. Те са стилни и удобни обувки. Моделът на ботушите може да бъде ежедневен, класически, нестандартен и съблазнителен. Като просто смените ботушите си може да дадете на вашия аутфит изцяло “нов живот”. Човек може да намери голямо разнообразие от това великолепно модно изкушение. Но ето какво трябва да знаете, мили дами, когато избирате следващия си чифт.

Дамските ботуши - вечната класика

Дамските ботуши трябва да паснат добре около крака ви, а при по-дълги - около прасеца или бедрото. Те трябва да са достатъчно изчистени, за да съответстват на повечето дрехи в гардероба ви. Въпреки че хората казват “трай бабо за хубост” - не се хвърляйте на чифт, който не е комфортен. Истински добрите обувки от този тип плавно се  плъзгат по извивките на крака, осигуряват стабилна упора на ходилото и стоят красиво върху дамски крак.



Комфортните ботуши са, както подсказва името, изработени, за да бъдат удобни. Този тип обувки обикновено се изработват от мека кожа и облицовани с изкуствена такава за допълнителна топлина. Те могат да се носят с почти всеки тип облекло. Ала тези ботуши не са подходящи за по-официални случаи, затова трябва да да имате винаги един по-ежедневен и един по-елегантен вариант в гардероба.

Освен че изглеждат добре дамските ботуши също могат да бъдат и  функционални. Те могат да предпазят собственика си от лошо време или нараняване и внесат допълнително удобство по време на активни дълги разходи и активни спортни дейности.

Точността на размера на обувките варира значително измежду всички производителите и стиловете на дамските ботуши. Освен този фактор имайте предвид, че между средата на 40-те и 50-те години краката ни порастват. Най-добрият начин да „уцелите“ вашите ботуши е просто да ги пробвате. Когато купувате онлайн, това няма да е опция. В този случай помолете продавачът да измери дължината на стелката от вътрешната страна, за да сравните размера с вашия крак.

 

Рагледайте различни варианти за дамски ботуши, докато намерите най-добрите за вас. Важно е да измервате краката си, както и самите обувки, които бихте искали да закупите, за да си осигурите оптимално прилягане към крака. Когато се съмнявате ви препоръчваме да вземете по-голям номер. С  допълнителен чифт чорапи или някаква допълнителна подложка може да подобри прилягането към крака, но нищо не може да се направи за ботуши, които са твърде малки.