Животът

Животът
"Животът" е новата статия на Златина Стефанова в рубриката й "Гласът на младежта". Авторката е на 21 години, от Добрич, студентка в ИУ - Варна.

Животът

Сложи слушалките и усили музиката силно. Представи си как танцуваш. Животът е постоянен танц. Той определя музиката, а ние трябва да танцуваме. Легни на земята и подпри краката си на стената. Обуй цветни чорапи и се вгледай в тях. Животът е шарен. Той определя цветоте, а ние трябва да направим дъга от тях. Запали ароматна свещ. Хвани я с двете си ръце и ги сгрей. Животът е толкова горещ. Нужно е само да знаем как да го запалим и да поддържаме пламъка.


Хапни парче от любим твой десерт. Животът е като шоколада. Понякога е сладък, а друг път горчив. И в двата случая трябва да го преглътнем. Пусни си плейстейшъна и се забавлявай. Животът е постоянна игра. Един път знаем правилата, а друг път не. Гледай интересен филм. Животът е една прожекция с непредвидим край. Поръчай си уиски с лед. Виждаш ли колко бързо се разтапят ледените кубчета? Така става и с живота – не се бави.


Прави тези и много други неща. Животът е всяко наше действие. Той е и във всеки човек, с когото разговаряме. Той е в прегръдката от любим човек. Той е в мислите и вярата ни. Подбирай всичко внимателно. Искаш да направиш нещо – действай. Ако смяташ, че имаш време – налей си уиски с лед. Наблюдавай как се топи ледът и помисли отново!

Споделете в социалните мрежи:

Google+