Още за ползите от пиенето: Червено вино предпазва от оглушаване

Веществото ресвератрол предпазва от възпалителни процеси в тялото, установиха американски учени

Още за ползите от пиенето: Червено вино предпазва от оглушаване
Пиенето на червено вино предпазва от оглушаване, установиха американски учени. Изследването установило, че химическото вещество ресвератрол, което се съдържа в червените сортове грозде, предпазват от загуба на слуха, предизвикана от шума. За целите на експеримента съставката била инжектирана на мишки, които след това били изложени на силен шум за дълго време.

Учените установили, че вероятността да получат дълготрайно увреждане на слуха е малка. Веществото ресвератрол помага и в борбата с Алцхаймер, рак и други заболявания, свързани с напредването на възрастта, съобщи авторът на изследването д-р Майкъл Сейдман от болница Хенри Форд в Детройт.

"Ресвератрол е много силно химическо вещество, което изглежда предпазва от възпалителни процеси в тялото, свързани с остаряването, познавателните способности и загубата на слуха", заяви изследователят. Загубата на слух засяга един на всеки петима души, а слухът постепенно намалява с напредването на възрастта.

"Давайки ресвератрол на животните, ние успяхме да намалим загубата на слуха и на познавателните възможности", заяви д-р Сейдман.
 
Източник: Агро.бг