Състуденти развиват фирма за онлайн и офлайн търговия с качествени авточасти на ниски цени

Добрич е един от трите града в страната, заедно със София и Пловдив, в който има магазин на Бим БГ – фирма за онлайн и офлайн търговия с авточасти и аксесоари. В рубриката ни "Лицата на бизнеса" този път ще ви срещнем с управителя на офиса в Добрич Валентин Вълчев.

Състуденти развиват фирма за онлайн и офлайн търговия с качествени авточасти на ниски цени

dsc_0170Преди 5 години с двама колеги столичани от специалност “Телекомуникации“ в ТУ – София осъзнават потенциала, който предлага Интернет за търговия с авточасти. За да достигне до град в провинцията, всяка част минава през 3-4 прекупвачи, което я оскъпява. Така се ражда идеята за сайта www.avto.bim.bg. Кирил Величков и Радин Иванов създават фирмата Бим БГ ООД, която започва да купува авточасти директно от вносителите и производителите в България, и да ги предлага онлайн в цялата страна.

 

Това дава възможност на клиента да се предложи далеч по-ниска цена от тази на конкурентите.

 

При това – при безплатна доставка в кратки срокове до всяка точка на страна, дори и до най-малките населени места.

 

Безплатната доставка е широко разпространена практика по света, нищо че другите търговци в България масово не я предлагат, коментира Валентин Вълчев. Бим БГ държи на тази политика и доставката е безплатна до офис на Еконт Експрес в страната, независимо от стойността на покупката.

 

Бим БГ са пионери на пазара на онлайн търговия с авточасти и аксесоари в страната през 2007 година. В последствие фирмата става директен вносител на голяма част от предлагания асортимент, което съчетано с по-малките разходи при онлайн търговията, дава възможност за поддържането на най-ниските цени в страната.

 

avto.bim.bg предлага оригинални, алтернативни и тунинг авточасти за всички марки автомобили, аксесоари, едрогабаритни авточасти, кори под двигател, подкалници, оригинални гумени и мокетни стелки за автомобили, авторадиатори.

 

Фирмата държи да търгува само с качаствени стоки.

 

dsc_0184_600 

 

Към момента асортиментът е единствено от нови артикули. Обмисля се възможността сайтът за в бъдеще да предлага и авточасти втора употреба.

 

Бим БГ осъществява търговия и офлайн, чрез двата си магазина в София и по един в Пловдив и Добрич.

 

dsc_0168_600 

 

Този в нашия град бе открит съвсем наскоро – през април.

 

Той се намира на бул. 3 март 15А.

 

Много клиенти от Добрич и региона, които са поръчвали по Интернет стоки, след това са посетили и магазина. В продължение на месец и половина след откриването, той предложи 10% отстъпка за всички стоки.

 

Въпреки че за автобизнеса в България лятото по традиция е най-слабият сезон, интерес от страна на клиентите към обекта в Добрич вече има. По-сериозни изводи за потенциала на пазара в региона ще могат да се направят в силните за този бизнес периоди – есента и зимата.

 

В Бим БГ работят предимно младежи – инженери и икономисти, а средната възраст на персонала е 25 години.

 

На този етап от живота ни сме отдадени изцяло на бизнеса и той е наш приоритет, затова смятам, че младостта на служителите е предимство, коментира Валентин Вълчев.

 

Вляво - Валентин ВълчевВляво - Валентин Вълчев 

 

Управителят на офиса в Добрич е на 24 години, преди година е завършил бакалавърската си степен в ТУ - София, специалност “Телекомуникации“, сега следва магистратура в ТУ - Варна, специалност „Индустриален мениджмънт“.

 

Онлайн търговията в България набира скорост в последните години, сподели впечатленията си Валентин Вълчев. Предимствата клиентите да се доверят на avto.bim.bg са, че сделката не крие типичните за Интернет рискове – няма опасност от злоупотреба с лични данни, плащането е безопасно – осъществява се в офиса на Еконт при получаване на стоката, при това клиентът има на място 15 минути да се запознае с артикула преди да се разплати. Съществува опция и за връщане на стоката в рамките на 1 месец. Прави впечатление, че част от клиентите първо пробват с по-евтин артикул, а след като останат доволни и се уверят в безопасността на онлайн сделката, закупуват вече и по-скъпи и големи авточасти.

 

dsc_0174_600 

 

Предимство е, че имаме и магазини, това дава възможност и за личен контакт с клиентите, отбеляза Вълчев.

 

В Добрич няма друг магазин, който да предлага едрогабаритни части и да ги държи налични.

 

dsc_0192_600 

 

Името на фирмата е съкращение от Български интернет магазин. Така например друга дейност е онлайн търговията с книги, чрез сайта www.knigi.bim.bg. В бъдеще ще бъдат създадени и други поддомейни, които да предлагат конкретна група стоки. Фирмата се занимава и със софтуерни проекти - разработка на онлайн и офлайн приложения.

 

dsc_0209_600