Предстоящи представления в Драматичен театър Йордан Йовков

Билети - при билетен център /до главния вход на театъра/. Tелефон за връзка: 605 573

  


"ПРЕСПАНСКИТЕ КАМБАНИ" на 12 юни 2018г. - 19.00 часа в ДТ "Йордан Йовков" - гр. Добрич


Атрактивен, въздействащ, съвременен театрален прочит на българска класика.


Спектакъл по едноименната, втора след „Железният светилник”, творба от великата тетралогия на Димитър Талев. Една история, в която борбата за национално освобождение е главно действащо лице. История за огъня, горял някога в сърцето на българина. История от времето на българското възраждане, когато един идеал е бил по-голям от живота. От екипа на „Зорба гъркът” и „Гераците”.


Преди да стане исторически факт пробуждането на българския дух е минало през живота и съдбата на отделни българи, пораснали преди другите и поели на плещите си тежестта на тази отговорност. Посветеността им на кауза, която променя историята, е изисквала от тях огромни лични жертви. Иначе как за един 30 – 40 годишен съзнателен човешки живот се нарушава мрачният и тъмен петвековен ход на историята, ако не с кръв, която да покаже на Великите сили, че един народ е все още тук.


Режисьор: Стефан Спасов


Сценография: Димитър Митев


Звукова среда и мултимедия: Красимир Янев


С участието на: Мария Гинкова, Валентин Андреев – Рафе, Димитър Петров, Мария Генова, Пламен Маринов, Филип Янев, Стефан Сърчаджиев, Татяна Христова, Мила Боянова, Красимир Демиров„Разделям двойки по домовете“ на 28 юни 2018г. от 19.00 часа в ДТ „Йордан Йовков“ - Добрич


С тази постановка Тристан Птижирар е номиниран за награда "Молиер" в категория " най-добър жив франкофонски автор" - през 2015г.


Двама влюбени се срещат отново след 7 години, но по необичаен начин. Ерик , който професионално се занимава с това да се разделя с нежните половинките на другите мъже, е изправен пред една малко по - специфична ситуация. Срещу него застава бившата му жена. С лек хумор и доза мистерия, постановката обещава едно истинско забавление над нещата от живота.


Театрална постановка 


Mладежки Театър "Николай Бинев"


Превод: Снежина Русинова-Здравкова


Сценография и костюми: Петър Митев


Режисьор: проф. Здравко Митков.


Участват: Искра Донова, Михаил Билалов, Николай Луканов