Юношите на Добруджа - вицешампиони на България

Поредно призово класиране за школата на хандбален клуб Добруджа, дузпи лишиха юношите старша възраст на отбора от шампионската титла.

Юношите на Добруджа - вицешампиони на България

19-годишните юноши на ХК Добруджа, водени от треньора Светослав Божков, завършиха на второ място в  първенството на България.


 

От петък до днес в Бургас се проведе турнирът между осемте най-добри отбори в страната, достигнали до държавните финали.

 

В спора за титлата се изправиха Добруджа и Локомотив (Варна).

 

Драматично юношите старша възраст на железничарите се наложиха на финала.

 

Финалната сирена прозвуча при равен резултата - 31:31 и новият шампион трябваше да бъде определен с изпълнение на дузпи.

 

Повече шанс при 7-метровите хвърляния имаха варненци и победиха с 36:35.

 

Жълто-зелените хандбалисти пък се окичиха със сребърните медали и получиха купа за второто си място. Николай Запрянов получи индивидуално признание - най-добър защитник на турнира.

 

Класирането на Добруджа е безспорен успех за клуба. Школата на добричкия отбор са утвърди като водеща в страната в послените години и е фаворит за медали във всички възрастови групи.

 

Припомняме, че през този сезон 19-годишните юноши на Добруджа спечелиха третото място за Купата на България, над което надградиха сега, в първенството.