Отчаяна от смъртта на бебето си жена се хвърли под влака - чакала го седем години

Това е едно от водещите заглавия във вестниците днес, откъдето ни заливат с мрачни новини - от салатите, които докарват рак, до новата рецесия, която вече е в България

Отчаяна от смъртта на бебето си жена се хвърли под влака - чакала го седем години

„МОНИТОР" Пролетна салата ни докарва рак Нитратите в зеленчуците и плодовете докарват рак. В съприкосновение с флората на стомаха те се превръщат в нитрити, които са основни причинители на всички видове тумори, предупредиха вчера от Световната здравна организация.

 

„ТЕЛЕГРАФ" Мъртво дете възкръсна след 17 г Дете възкръсна след 17 г. Доскоро неговите родители мислели, че бебето им е починало след раждането, то обаче се оказа в дом. Това е една от разтърсващите истории на над 1600 български двойки. От октомври миналата година социални работници издирват родителите на изоставени деца. Оказва се, че голяма част от сираците Всъщност са били желани деца. Проектът се казва „Детство за всички" и е част от мащабния план на държавата по деинституционализацията на изоставените българчета в домовете.

 

„РЕПУБЛИКА" Циганските коптори недосегаеми България беше осъдена от Европейския съд по правата на човека заради опитите да се премахнат незаконните цигански катуни в столичния квартал „Баталова воденица". .Да си вземат група бездомни цигани в залата, в която заседава съдът", каза пред РЕПУБЛИКА общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки. Багери копаят дивите плажове С краден пясък от диви и безлюдни заливи засипват оголените централни плажове по Черноморието, научи РЕПУБЛИКА. В момента концесионери с багери трескаво търсят начини да пренасят и насипват с пясък отдадените им плажове, защото след мощните зимни бури, цялата ивица е силно повредена.

 

„ТРУД" MBP слага ръка на спецслужбите Хора на МВР ще координират специалните служби - това смята да предложи вицепремиерът Цветан Цветанов на днешния Консултативен съвет по национална сигурност при президента. Така цялата информация от службите ще минава през вътрешния министър. Цветанов скрои шапка на службите Формално и неформално звено ще държат юздите на сектора „Сигурност" Формална и неформална „шапка" ще координират специалните служби в България. Това смята да предложи вицепремиерът Цветан Цветанов на днешния Консултативен съвет по национална сигурност при президента, научи „Труд". Редакцията разполага с черновата на доклада му.

 

„СЕГА" Новата рецесия е вече в България Секторите, на които икономиката разчита за възстановяване след кризата, пак тръгнаха надолу Новата криза, която в края на 2011 г. удари страните от Евросъюза, на практика вече е в България, показва анализът на Института за пазарна икономика.

Полицията отчете, че разкрива 47% от престъпленията МВР излезе със стратегия за превенция на престъпността, изобилстваща от нестандартни идеи. В нея например е записано, че ведомството на Цветан Цветанов ще работи за разкриване на лица, които имат намерение да вършат престъпления, и ще ги разубеждава да се откажат от престъпните си мисли. Стратегията обхваща периода до 2020 г. и вчера бе приета от правителството.

 

„НОВИНАР" Возят ни нелегални и стари таксита Обмислят връщането на патентен данък Незаконни „копърки" кръстосват градските улици и хладнокръвно скубят гражданите. Таксиджиите редовно превозват пътници с изключен апарат или рискуват живота им, карайки без книжки и в раздрънкани автомобили. Държавата плаща ваксината срещу рак на маточната шийка Возят ни нелегални и стари таксита

 

„ДУМА" „РОСАТОМ": 1 млрд. евро дължи България за АЕЦ „Белене" Станишев обвини кабинета, че заблуждава обществото за доклада на HSBC По-голямата част от оборудването за АЕЦ "Белене" вече е готова, а останалата в момента се изготвя. Това заяви шефът на руската държавна корпорация "Росатом" Сергей Кириенко вчера. Или България ще плати -общият обем на поръчаното оборудване и изпълнените дейности е около 1 милиард евро, или трябва да прекратим договора и да се платят компенсации, категоричен бе Кириенко. 140 км/ч гласува Народното събрание Пробутаха увеличението през Закона за пътищата, а не през Закона за движение по пътищата

 

„КЛАСА" 45-годишен софиянец изкара от заплати 4 млн. лв. за година С 15% скочиха декларираните наеми от миналата година до общо 177 млн. лв. 45-годишен софиянец декларира 4 млн. лв. годишен трудов доход като физическо лице за миналата година, съобщи за "Класа" говорителят на Националната агенция по приходите (НАП) Росен Бъчваров. Ще емитираме облигации заради заема за АЕЦ "Белене" НЕК отново ще инвестира в ефективност при преноса на електроенергия Въпросът с кредита от банковия синдикат, начело с BNP Paribas, все още не е решен.

 

„24 ЧАСА" Съдят фирми на Васил Божков за 6 млн. евро Заради задължения към „УниКредит лизинг" ОББ продава самолет на бизнесмена за €1,9 млн.

Отчаяна от смъртта на бебето си , жена се хвърли под влака 2-месечното момченце открито от леля си с травма по главата в Бояна Загиналата Камелия Янакиева чакала 7 г. рожбата си