Работодател плаща на служителка за секс-контузия през командировката

Австралийка ще получи от шефа си финансова компенсация заради травма, която получила по време на секс, докато била в командировка.

Работодател плаща на служителка за секс-контузия през командировката
Съд на втора инстанция отсъди австралийска служителка да получи компенсация от работодателя си,защото получила контузия, докато правила секс по време на командировка. Жената от отдел „Човешки ресурси“ на неназована фирма, изпратена в командировка, потърсила медицинска помощ, след като по време на интимни забавления в мотел стъклена чаша паднала от рафт над леглото и я ударила по лицето.
 
Въпреки че градският съд в Канбера отсъди в полза на работодателя, обжалването на решението от страна на „пострадалата“ дало резултат и състав на Федералния съд в Австралия преценил, че тя трябва да бъде финансово компенсирана за физическа телесна повреда и психическата травма.
 
Според съдия Джон Никълъс, отменил първоинстанционното решение, редно е тя да бъде възмездена. „Ако ищцата бе получила травма играйеки на карти в мотелската си стая, тя също щеше да получи компенсация“, обясни той. По думите му важно е не какво е правила жената, а че стаята във въпросния мотел е била наета и платена от нейния работодател.