Наркоманска игла се заби в ръката на дете

14-годишно момче се убоде на игла от наркоманска спринцовка, докато тренира с отбора си на Южния плаж във Варна.

Наркоманска игла се заби в ръката на дете
Тийнейджър се убоде на наркоманска игла на плажа във Варна.

Инцидентът станал докато той, заедно със своите съотборници, тренирали на пясъка.

В сряда вечерта той се обадил на майка си, Яна Йорданова, с думите: „Мамо, кога за последно са ми били тетанус, защото ми се забоде една игла в ръката?“

Момчето заедно със съотборниците си имало тренировка по плажен волейбол на Южния плаж. Младежът правил забивка, когато рязко паднал на пясъка и ръката му потънала в него.

Когато я извадил, пребледнял като платно – от китката му стърчала игла, завършваща със спринцовка, съобщи petel.bg. Децата и треньорът били в шок от гледката. Завели момчето при лекаря на басейна, където иглата била извадена, а раната почистена.

„Тогава синът ми се обади да ми каже какво се е случило. Веднага отидох в най-близката аптека, купих инжекция против тетанус, поставихме му я, но семейният ни лекар каза, че чак след три месеца можем да му правим тестове за някакви вероятни зарази, като дотогава нищо не може да се направи. Направо не ми се мисли какво може да последва от това убождане“, коментира майката Яна Йорданова.

Екипът на варненското онлайн издание направил съвсем прост експеримент. Отишли на плажната ивица точно под оградата на басейна, където са струпани какви ли не боклуци.

За по-малко от минута се натъкнали на спринцовка, наполовина пълна с кръв, и с игла, стърчаща от пясъка.

Ножички, дюшеци, памуци, бутилки... Иглата, на която се натъкнали, е само на няколко метра от игрището, на което младият спортист е забивал топка предната вечер. На същото отстояние обаче се намира и детска площадка, пак на пясъка, където си играят съвсем невръстни деца.