Рецидивист влиза в затвора за девети път по две присъди

Наказание 4 години и 6 месеца лишаване от свобода ще изтърпи 46-годишният Иван Енчев Иванов от Добрич, след като Върховният касационен съд остави в сила решението на Апелативен съд – Варна, с което е потвърдена постановената срещу него от Окръжен съд – Добрич осъдителна присъда

Рецидивист влиза в затвора за девети път по две присъди

На 12-ти октомври 2011 г. Иван Иванов бе признат за виновен, в това, че на 24-ти юни 2010 г. в Добрич е използвал дебитна карта, като е изтеглил сумата от 400 лв. в 08:46 ч., без съгласието на титуляра – 27-годишна добричлийка. Съдът го осъди за това деяние на 2 години и 6 месеца лишаване от свобода и му наложи глоба в размер на 800 лв. Съдът уважи предявения срещу Иванов граждански иск и го осъди да плати обезщетение в размер на 400 лв. ведно със законната лихва за причинените на пострадалата имуществени вреди.

 

Съдът групира това наказание с наложените му от Районен съд – Добрич, за кражба при условията на опасен рецидив 3 години лишаване от свобода и постанови той да изтърпи по-тежкото наказание. Съдът увеличи така определеното наказание с 1 година и 6 месеца, предвид интензивната престъпна дейност на Иванов – осъждан е 9 пъти и ефективно е търпял наказание лишаване от свобода.