"Марихуаната на мама е най-добра"

Драматичен теътар "Гео Милев" - Стара Загора гостува на добричка сцена с комедията от Дарио Фо, на 10-ти май от 19.00 часа в голямата зала на ТПЦ "Йордан Йовков" - Добрич

"Марихуаната на мама е най-добра"

Постановката е на Андрей Аврамов, костюмите са дело на Теодора Лазарова. В пиесата участват актьорите Галя Александрова, Ивалин Димитров, Цветомир Черкезов, Иван Калошев, Христофор Недков и Георги Райчев.


 

Неочакваният подход на автора - да напише комедия на една толкова парлива тема, е оръжието на пиесата. Там, където назиданието и нравоучението предизвикват обратна негативна реакция, смехът и иронията правят хората съпричастни. Като жанр "Марихуаната на мама е най-добра" граничи с фарса, но Дарио Фо не спестява жестоките истини за отношението на обществото и властта към този проблем. Когато драмата на младите наркомани се превръща в доходен бизнес за групировки и институции, явлението престава да бъде само медицинско. И тогава фарсът става трагичен, а смехът - горчив. Самият Дарио Фо казва: "Аз се опитвам да забавлявам хората, да ги накарам да се смеят, докато настръхнат...."

 

За повече информация и билети - Билетен център и на тел: 058/605 573