Бармани от Добрич се готвят за нови успехи на националното състезание

Деветият в света на флеър Тихомир Михайлов е амбициран да стане шампион на България за четвърта поредна година и общо за пети път.

Бармани от Добрич се готвят за нови успехи на националното състезание

След седмица, на 24 и 25 април, във Варна ще се проведе националното състезание, организирано от Българска асоциация на барманите. Първенството ще бъде в две дисциплини - класика и флеър. При първата се оценяват качествата и вкуса на коктейлите, докато при втората се гледат и артистичните умения на участниците при направата на напитките.

 

Залогът за предстощято състезание е изключително голям, тъй като най-добрите бармани в страната в класика и флеъра ще се класират за Световното първенство. То ще се проведе в китайската столица Пекин от 5 до 10 октомври тази година.

 

Подготвил съм нов, много хубав коктейл за състезанието във Варна, както и специална програма, тренирал съм усилено цяла зима, затова мисля, че имам големи шансове за първото място, коментира Тихомир Михайлов.

 

Той е шампион на България на флеър през 2007, 2009, 2010 и 2011 години.

 

Работил е като барман в КК Албена и дискотека "Звезда" в Добрич, а сега е в "Планета".

 

На последното световно в Полша Тихомир зае престижното девето място.

 

Амбициран съм отново да отида на световно, като стремежът ми тази година е за още по-предно класиране - поне влизане в шестицата, но за целта първо трябва да спечеля във Варна, заяви талантливият барман от Добрич.

 

Сред фаворитите за челните места в другата дисциплина - класика, е добричлията Свилен Стефанов, който дълги години е работил в заведения в Албена, Златни Пясъци и Кипър.

 

На националното състезание Добрич ще бъде представен още от Димитър Василев, както и от други бармани, които вече работят във Варна.

 
Свилен СтефановСвилен Стефанов