На 5 декември ще грейне коледната елха в Каварна

На 5 декември в 17.30 часа официално ще грейне коледното дърво на площада в центъра на Каварна. По традиция светлините ще бъдат запалени от кмета на общината Цонко Цонев. Гост на събитието ще бъде Веселин Маринов, който след това ще изнесе концерт в салона на читалище „Съгласие”.

На 5 декември ще грейне коледната елха в Каварна

Коледният и Новогодишен културен календар на община Каварна тази година започна още на 30 ноември с Коледна вечер на таланта. Тази вечер от 18 часа в читалище „Съгласие” любителите на театъра ще могат да гледат постановката „Михал” от Сава Доброплодни – продукция на НЧ „Народен будител-1940” – с. Българево и НЧ „Утро” – с. Раковски.

От 7 до 14 декември във физкултурния салон на СОУ „Ст. Караджа” ще се проведе Коледен турнир по бадминтон.

На 9 декември от 17 часа в ХГ „Христо Градечлиев” ще бъде открита авторската изложба на Мария Зафиркова.

Същият ден от 17.30 часа в Арт клуб „Ретро” ще се състои Вечер на поезията, гости на която ще бъдат участниците от Литературен клуб „Йордан Кръчмаров” – гр. Балчик. В 17.30 часа на 10 декември в читалище „Съгласие” ще започне Детско шоу „Коледна феерия”.

Програмата ще продължи на 12 декември с Коледен турнир по карате, който ще се проведе от 9 часа в спортна зала „Олимпиада”.

Изложбата „Коледна ферма” на школа „Изобразително изкуство” при ОДК – Каварна ще бъде открита на 14 декември от 16.30 часа в Обреден дом. На следващия ден от 16 часа отново в обредния дом предстои откриването на изложбата „Коледно настроение” на школа „Керамика” при ОДК. На 16 декември от 17 часа във фоайето на читалище „Съгласие” ще бъде подредена изложбата „Рисувам моите коледни мечти”.

Същия ден от 17.30 часа в Арт клуб „Ретро” предстои церемонията по награждаване „Спортист на годината”. Коледният турнир по стрелба ще бъде на 17 декември от 17 часа на стрелбището в СОУ „Ст. Караджа”.

Същият ден от 18 часа в салона на читалище „Съгласие” ще се състои празничният коледен концерт с участието на любителски колективи от Каварна. На 20 декември от 18 часа читалището ще събере желаещите да се насладят на коледното шоу на клуб по спортни танци „Флорета”.

По традиция и тази година от 16 до 22 декември от 17 часа ще идва Дядо Коледа, който ще раздава лакомства на всички деца, пожелали да се срещнат с него или да си направят снимка за спомен.

Кулминацията на програмата ще е празничната новогодишна нощ – 31 декември, когато гости и жители на Каварна ще могат да се радват на изпълненията на John Lawton, Mick Box, Б.Т.Р., Сигнал и Access. Новогодишният концерт ще започне в 21.00 часа на площада в центъра на града.