Условно наказание и глоба от 3 500 лв. за разпространение на амфетамин

Наказание 1 година и 6 месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 години получи 24-годишният Константин Г. Щерионов, след като днес Добричкият окръжен съд одобри сключеното между него и Окръжна прокуратура – Добрич, споразумение за решаване на делото в досъдебното производство. Със споразумението той е признат за виновен за това, че на 30.09.2009 г. в гр. Каварна, без надлежно разрешително е придобил и държал с цел разпространение 0,47 гр. амфетамин на стойност 14,10 лв., което разпространил същата вечер като го продал на свой съгражданин. Той е осъден да заплати глоба в размер на 3 500 лв.

Условно наказание и глоба от 3 500 лв. за разпространение на амфетамин

Константин Щерионов се призна за виновен и каза, че доброволно е подписал споразумението с прокуратурата. Той разбира, че то има последствията на влязла в сила присъда и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.


Щерионов живее в гр. Каварна, има средно образование, не е женен, безработен е, не е осъждан.

По делото е изяснено, че същата вечер при проверка на автомобил полицаи са намерили пакетче с жълтеникав прах, който при полеви тест отговаря на амфетамин. Водачът на автомобила е посочил, че е закупил наркотика от Щерионов. Той е заявил, че е взел дрогата от човек във Варна.

Добричкият окръжен съд установи, че споразумението не противоречи на закона и морала, одобри го и прекрати наказателното производство срещу 24-годишния.

Определението на Добричкия окръжен съд не подлежи на обжалване и протест.