Финалите за купата ще са в Шумен

В сряда, от 18.30 часа, ХК Добруджа приема Локомотив (Варна) в мач за първенство.

Финалите за купата ще са в Шумен

Финалната четворка за Купата на България при мъжете ще се проведе в Шумен, съобщават от хандбалната федерация.


 

Малката и неудобна зала бе предпочетена пред кандидатурата на Добрич, където условията за игра са далеч по-добри, а трибуните щяха да са пълни.

 

По програма полуфиналите за купата, в които двойките са Добруджа - Спартак (Варна) и Шумен - Осъм (Ловеч), са на 21 април (събота), а решителният сблъсък за трофея е на следващия ден.

 

До тогава хандбалистите от Добрич ще изиграят един мач. В сряда (11 април), от 18.30 часа, в зала "Русалка" Добруджа приема Локомотив (Варна) в среща от Националната хандбална лига.

 

Преследваме серия от победи в първенството, които отново ще ни класират на финал, няма да допуснем подценяване в предстоящия мач, ще търсим както успеха, така и добра игра, коментира старши треньорът на жълто-зелените Георги Андреев.

 

Всички хандбалисти на Добруджа ще бъдат на разположение за двубоя срещу Локомотив в сряда. 

 

До тогава от Словакия ще се завърнат старши треньорът на националния отбор за младежи Христо Йорданов, неговият помощник Димитър Асенов и състезателите Костадин Иванов и Джошкун Якубов - и четиримата са хандбалисти на Добруджа.

 

Трикольорите ни допуснаха две загуби на европейската квалификация. Младежкият национален отбор по хандбал на България загуби от домакина Словакия и победителя в групата Португалия.